ΟΜΟΡΦΙΑ: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα! 4+1 ΜΥΘΟΙ ομορφιάς ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ

img

Υπάρχουν κάποια κλισέ στο χώρο της ομορφιάς που συνεχώς αναπαράγονται, χωρίς να ισχύουν. Παρακάτω θα δείτε 5 μύθους ομορφιάς που δεν ευσταθούν…

Μύθος Νο.1: Όταν κάνουμε μπάνιο, πρέπει να πλένουμε και το πρόσωπό μας

Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εμφανιστεί ακμή, καθώς επηρρεάζεται το PH της επιδερμίδας. Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, αμέσως μετά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λοσιόν και υδατική κρέμα, πράγμα αδύνατον κάτω από το ντουζ.

Μύθος Νο.2: Όσο μικρότερη η ποσότητα ενυδατικής κρέμας τόσο το καλύτερο

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως με λιγότερη ποσότητα μπορούμε να έχουμε τη μέγιστη ενυδάτωση. Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να απλώσουμε δύο στρώματα ενυδατικής κρέμας έτσι ώστε να είμαστε σίγουρες πως έχουμε «σφραγίσει» την ενυδάτωσή της επιδερμίδας μας. Παρότι τα παραπάνω ακούγονται σαν να είναι συμπεράσματα που βγήκαν προς εξυπηρέτηση του marketing και της μεγαλύτερης κατανάλωσης προϊόντων, δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από… απλή λογική.

Μύθος Νο.3: Η καφεΐνη βλάπτει την επιδερμίδα

Όταν δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά με τις ώρες του ύπνου μας, ο καφές μπορεί να είναι διπλά βοηθητικός –προσοχή: όχι διπλός! Τι εννοούμε με αυτό; Πέρα από τον υπόλοιπο οργανισμό μας, η καφεΐνη «ξυπνάει» και τα μάτια μας. Εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα καφεΐνης στην περιοχή κάτω από τα μάτια, οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι μπορούν να γίνουν δυσκολότερα ορατοί, ακόμα και να εξαφανιστούν, λόγω της συστολής των αιμοφόρων αγγείων.

Μύθος Νο.4: Η μπύρα είναι εχθρός της ομορφιάς

Μπορεί για την περιοχή της κοιλιάς να μην είναι ό,τι καλύτερο η κατανάλωση μπύρας, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Απ’ ό,τι φαίνεται, η βύνη κριθαριού περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, όπως η Β12 και το φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών μας.

Μύθος Νο.5: Πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί

Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε αν δεν έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου μας τις πρωινές ώρες. Είναι πολύ πιο σημαντικό να τη φροντίζουμε κάθε βράδυ κάνοντας έναν σχολαστικό καθαρισμό έτσι ώστε να απαλλάσσεται, πριν τις ώρες του ύπνου, από τα ανεπιθύμητα έλαια και τις «βρωμιές» που φέρει από τη μέρα μας. Λίγη τονωτική λοσιόν με το που ανοίξουμε τα μάτια μας και πριν την ενυδατική μας κρέμα είναι παραπάνω από αρκετή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr