ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Να τι λένε τα ευτυχισμένα ζευγάρια μεταξύ τους για να παραμένουν ευτυχισμένα.

img

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στο έτερο ήμισυ μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία μας σαν ζευγάρι, επειδή οι λέξεις που επιλέγουμε είναι μια άμεση έκφραση των συναισθημάτων μας.

Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ουσιαστική και ευτυχισμένη σχέση ρυθμίζοντας  ανάλογα το λεξιλόγιο σας.

#1 Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε ‘ευχαριστώ’ αντί για ‘λυπάμαι’

Βλέπετε προτερήματα ή ατέλειες; Λέτε ‘ευχαριστώ για την κατανόηση’ ή ‘συγγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω γι ‘αυτό …’

Είναι όλα ζήτημα επιλογής και προοπτικής.

Εστιάζοντας στα προτερήματα και στη καλή πλευρά της σχέσης, θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο γεμάτοι. Υπάρχει πάντα χώρος για το  ‘καλύτερο’ και ‘περισσότερο’, αλλά η ευτυχία δεν βρίσκεται στην υπέρβαση ή την τελειότητα.

Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι είναι αρκετά σοφοί για να αναγνωρίσουν ότι αυτό που έχουν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ότι το μόνο που πραγματικά χρειάζονται είναι ήδη εκεί.

Αν και είναι πιο εύκολο και πιο χρήσιμο να εκφράσουμε την εκτίμηση από το να ζητήσουμε συγγνώμη, εμείς πηγαίνουμε συχνά από το λάθος δρόμο και τελικά  εκτιμούμε τους ανθρώπους στη ζωή μας μόνο αφού τους έχουμε χάσει. Βέβαια,  δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξει κάποιος! Δείχνοντας  περισσότερη  ευγνωμοσύνη στους αγαπημένους μας, μπορεί να μας αποτρέψει από περισσότερα συγνώμη.

#2 Χρησιμοποιούν ‘εμείς / μας’ αντί του ‘εγώ / μου’

Χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό του 1ου προσώπου είναι ένα σημάδι της:

  • αποδοχής – Ξέρετε τον/την  αγαπημένο/η σας και  πιστεύετε ότι αυτός / αυτή είναι κατάλληλος/η για σας.
  • συντροφικότητας – Είστε σύντροφοι με την πραγματική έννοια της λέξης.
  • αλτρουισμού – Είστε πρόθυμοι να δώσετε προκειμένου να λάβετε.
  • ανάληψης ευθύνης – είστε και οι δύο  συν-δημιουργοί της σχέσης και οι δύο υπεύθυνοι για την επιτυχία ή την αποτυχία της.

Φυσικά αυτά είναι τα συστατικά κάθε ευτυχισμένης και ουσιαστικής  σχέσης.

#3 Όταν ρωτούν ‘Πώς ήταν η μέρα σου;’ το εννοούν

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο και κοινό, αλλά όταν πραγματικά θέλετε να μάθετε για την ημέρα του/της  συντρόφου σας, αυτό γίνεται αισθητό, επειδή δείχνει πραγματικά την φροντίδα και την αγάπη.

Τα αυθεντικά συναισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλον εκφράζονται καλύτερα στα καθημερινά μικρά πράγματα που κάνετε και μοιράζεστε.

#4 Λένε ‘ναι’ όταν το εννοούν

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν χρειάζονται να εγκρίνουν ο ένας τις απόψεις του άλλου κάθε φορά. Αναγνωρίζουν και σέβονται τις διαφορές τους και αυτό τους φέρνει  ακόμη πιο κοντά.

Στην σωστή σχέση το ζευγάρι πρέπει να μπορεί ελεύθερα να διαφωνεί και να αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να συμφωνούν σε όλα κάθε φορά – και να αισθάνονται καλά με αυτό.

#5 Λένε ‘θα είμαστε μια χαρά’ αντί του ‘σε προειδοποίησα’.

Σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν υπάρχει καμία πάλη για την εξουσία, δεν υπάρχει αφεντικό,ούτε  εντολές και επιπλήξεις. Η σχέση λειτουργεί σαν μία ομάδα και οι συνεργάτες μοιράζονται και αναλάβουν την ευθύνη για τα πάντα μαζί.

Τα καλά ζευγάρια γνωρίζουν ότι αποτελούν μέρος μιας υπέροχης ομάδας και ότι μαζί θα είναι πάντα ισχυρότεροι από το να είναι μόνοι.

#6 Λένε πάντα ‘καληνύχτα’

Τα καλά ζευγάρια ξέρουν τον παλιό κανόνα που λέει ότι δεν μπορούν να πάνε στο κρεβάτι αναστατωμένοι και θα βρουν έναν τρόπο να αποκαταστήσουν την ειρήνη πριν πάνε στο κρεβάτι για ύπνο.

Ένα απλό ‘καληνύχτα’ προσφέρει την απαραίτητη διαβεβαίωση ότι αυτό που έχετε μαζί είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε διαφωνία.

#7 Λένε ‘σ ‘αγαπώ’ κάθε μέρα

Αν και μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το ‘σ ‘αγαπώ’ χάνει το νόημά του, εάν το ομολογούμε πολύ συχνά, όμως αυτό  είναι μια υπέροχη καθημερινή συνήθεια που κρατά ένα ζευγάρι ευτυχισμένο.

Ναι, μπορεί να το λέτε από συνήθεια μετά από λίγο, ίσως ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε αντί για ‘αντίο’ ή ‘ευχαριστώ’ αλλά η βαθιά έννοια, θα είναι πάντα εκεί.

#8 Λένε ‘Είμαι χαρούμενος/η’

Ομολογώντας την κατάσταση της ευημερίας και της ικανοποίησης μας στο πλαίσιο της σχέσης, είναι μια μεγάλη ένδειξη εκτίμησης, που η σύντροφός σας θα αγαπήσει και θα αισθανθεί καλά.

Φυσικά, ο /η σύντροφός σας θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους. Όταν είστε ευτυχισμένοι και το λέτε, τότε ο/η σύντροφός σας θα αισθανθεί επίσης,χαρούμενος/η και ότι έχει συμβάλει σε αυτό.

Στο κάτω κάτω,  η ευτυχία είναι μεταδοτική και η γλώσσα της αγάπης είναι μια μεταδοτική συνήθεια.

Άραγε είναι μόνο τα λόγια που χρειάζονται  για να χτίσετε μια ουσιαστική και ευτυχισμένη σχέση; Φυσικά όχι, όμως είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr