ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες

img

Φτιάχνουμε νοητές λίστες και οργανώνουμε το νοικοκυριό, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε πρωινό, απαντάμε στο τηλέφωνο και στρώνουμε τραπέζι. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των γυναικών είναι ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, κάτι που αναπόφευκτα τις οδηγεί σε στρες και εξάντληση.

Κατανοώντας την ανάγκη μας για ξεκούραση, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Loughborough στη Μεγάλη Βρετανία, κατέληξαν στο ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό του μέσα στη μέρα, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο έχει. Παράλληλα, βρήκαν ότι το γυναικείο μυαλό δουλεύει με πολύ πιο σύνθετο τρόπο από το αντρικό, επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Έτσι, κατέληξαν στο ότι χρειάζονται περισσότερο ύπνο –και στο πόσο περισσότερο.

«Το γυναικείο μυαλό είναι πιο σύνθετο από το αντρικό, έτσι η ανάγκη των γυναικών για ύπνο είναι κάπως μεγαλύτερη», είπε σχετικά ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Jim Horne.

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου για να αντιμετωπίσει την κούραση και την εξάντληση που προκαλούν οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μέσα στη μέρα. Οι γυναίκες, ωστόσο χρειάζονται 20 λεπτά παραπάνω ύπνου από τους άντρες, προκειμένου το μυαλό τους να ξεκουραστεί και να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Οι επιστήμονες βρήκαν, επίσης, ότι η έλλειψη ύπνου έχει χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, από αυτή των ανδρών, επιβαρύνοντας τυχόν καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη, κατάθλιψη, στρες και άγχος. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της νύχτας, τα όνειρα των γυναικών γίνονται πιο ελαφρά, ξυπνούν πιο εύκολα από τους άντρες και είναι πολύ πιο ευαίσθητες στον οξύ ήχο.

Συμπερασματικά, με 20 λεπτά παραπάνω ύπνο και λίγη ακόμα ξεκούραση, θα μπορέσετε να είστε πάντα η ευδιάθετη και πολυμήχανη γυναίκα που όλοι θαυμάζουν!

Βάλτε, λοιπόν, το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει 20 λεπτά αργότερα –το συνιστούν και οι ειδικοί!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr