ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: 11 πόλεις τις οποίες η Κίνα… αντέγραψε από τον υπόλοιπο κόσμο!

img

Δεν φτιάχνουν μόνο αντίγραφα παπουτσιών ή ρούχων από διάσημες μάρκες. Οι Κινέζοι κάνουν κάτι αντίστοιχο και με τις πόλεις τους.

Η χώρα δεν διαθέτει μόνο τον δικό της πύργο του Αιφελ. Πολλές περιοχές της έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να θυμίζουν Ιταλία, Ολλανδία ή Γερμανία.

To Business Insider βρήκε 11 τέτοιες πόλεις στην Κίνα που αποτελούν «αντίγραφα» άλλων τοποθεσιών από όλο τον πλανήτη.

Κοντά στην πόλη Τιανγίν, είναι το Χωριό της Φλωρεντίας, φτιαγμένο βέβαια έτσι ώστε να μοιάζει με ιταλικό χωριό. Εχει συντριβάνια, κανάλια και βέβαια «τοπικά» καταστήματα όπως Gucci και Prada.

14

Λίγες ώρες έξω από την Σανγκάη είναι το Τιαντουτσένγκ, το… Παρίσι της Κίνας με το δικό του Πύργο του Άιφελ. Αν και η γύρω περιοχή σχεδιάστηκε ώστε να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους, παραμένει σε μεγάλο ποσοστό άδεια.

15

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ είναι το ακριβές αντίγραφο του Χάλστατ, ενός ιστορικού αυστριακού χωριού των Άλπεων. Η Κίνα δαπάνησε 940 εκατ. δολάρια για να αντιγράψει πλήρως το χωριό που έχει αναγνωριστεί από την UNESCΟ ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

16

Κοντά στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται το θεματικό πάρκο οικοτουρισμού φτιαγμένο για να είναι ολόιδιο με την πόλη Ιντερλάκεν της Σουηδίας.

17

Στην καρδιά του Πεκίνου υπάρχει η Tonghui Town International Bar Street, ένας δρόμος φτιαγμένος έτσι ώστε να θυμίζει το Ιντερλάκεν. Επρόκειτο να έχει δεκάδες μπαρ και εστιατόρια, αλλά σήμερα είναι έρημος.

18

Το αρχαίο ψαροχώρι Τιανγίν ισοπεδώθηκε για να φτιαχτεί ένα μικρό Μανχάταν, με τους δημιουργούς του να ελπίζουν να το μετατρέψουν σε οικονομικό κέντρο του κόσμου. Αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2019, αλλά η κατασκευή σταμάτησε και απέμεινε μία πόλη-φάντασμα.

19

Με βικτοριανά σπίτια και παμπ, η Σονγκγιάνγκ κοντά στη Σανγκάη είναι αρκετά βρετανική.

20

Γερμανοί αρχιτέκτονες επιστρατεύθηκαν για να φτιάξουν μία γερμανική πόλη έξω από τη Σανγκάη. Επρόκειτο να φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους αλλά και αυτή παραμένει σχεδόν άδεια, με μόλις ένα στα πέντε διαμερίσματα να κατοικείται.

21

Γνωστό και ως η Ολλανδία του Πουντόνγκ, αυτό το χωριό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να θυμίζει το Άμστερνταμ, με τους δικούς του ανεμόμυλους και κανάλια.

22

Έξω από την Σανγκάη υπάρχει η «Πόλη της Βόρειας Ευρώπης«, φτιαγμένη έτσι ώστε να θυμίζει τη σουηδική πόλη Σιγκτούνα. Και αυτή είναι πόλη φάντασμα.

23

Ιταλοί αρχιτέκτονες έφτιαξαν την Breeza Citta di Pujiang, έξω από τη Σανγκάη, έτσι ώστε βέβαια να μοιάζει με ιταλική πόλη.

24


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr