ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκό ψυγείου μπανόφι (banoffee pie)

img

Εύκολο και λαχταριστό σπιτικό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το πασίγνωστο αγγλικό γλυκό με την καραμελωμένη γέμιση και τις μπανάνες. Το μόνο που θέλει λίγη υπομονή είναι το καραμέλωμα.

Υλικά

(για ένα ταψί 28 εκ. περίπου)

300 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κ.γ. ζάχαρη
120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.

2. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει η βάση.

3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.

4. Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.

5. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr