ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Ποιο χρώμα να επιλέξεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

img

Τα χρώματα σε ένα σπίτι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και στην ψυχολογία μας.

Για παράδειγμα, κανείς μας δεν θα ήθελε να ζει μέσα σε ένα ολόλευκο ή κατάμαυρο σπίτι, μιας και στο ένα τρελαίνεσαι λόγω της υψηλής του φωτεινότητας, ενώ στο άλλο πέφτεις σε κατάθλιψη λόγω της απουσίας χρώματος.

Όλες οι αποχρώσεις όμως κάτι συμβολίζουν και με κάποιον τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την διάθεση μας. Πως μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το καθένα από αυτά μέσα στους χώρους του σπιτιού σου;

Πορτοκαλί

7

Αυτό το φωτεινό χρώμα, έχει την ιδιότητα να μειώνει την αμηχανία και να σε βοηθάει να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι το χρώμα του γέλιου και της χαράς και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο, βάφοντας τον έναν τοίχο, ή χρησιμοποιώντας το στα σεντόνια.

Σε ένα γραφείο όμως, για να είναι πιο διακριτική η διακόσμηση, μπορείς να πάρεις ένα mouse pad ή και μία λάμπα δαπέδου.

Μπλε σκούρο

8

Το μπλε σκούρο μας βοηθάει να είμαστε πιο αποδοτικοί, καθώς καθαρίζει την σκέψη μας, βοηθώντας μας να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις και να ξεκαθαρίσουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας. Επειδή όμως είναι σκούρο καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο σου, μεγάλα διακοσμητικά τοίχου ή μαξιλάρια.

Πράσινο

9

Το πράσινο συμβολίζει την φύση και την υγεία και μας δίνει μια ώθηση να ξεκινήσουμε νέα πράγματα. Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι ιδανικό για την κουζίνα και ειδικά για όσους θέλουν να βελτιώσουν την διατροφή τους. Μπορείς να πάρεις ένα πράσινο τραπέζι ή καρέκλες, μέχρι και να βάψεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου ή την πόρτα του ψυγείου.

Ανοιχτό Μωβ

10

Το μωβ όταν είναι σε μια φωτεινή απόχρωση μπορεί να βοηθήσει αρκετά στα συναισθηματικά ζητήματα, ενώ ενισχύει και την πνευματικότητα. Οπότε αν θέλεις να αποφεύγεις τις εντάσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όχι μόνο στους τοίχους του καθιστικού, αλλά και σε μαξιλαράκια του καναπέ και στα βάζα.

Γαλάζιο

11

Το γαλάζιο είναι το χρώμα της ηρεμίας και της γαλήνης και βοηθάει στο να υπάρχει αρμονία σε μία σχέση, χωρίς εντάσεις. Οπότε τι καλύτερο από το να το βάλεις στην κρεβατοκάμαρα σας, στις κουρτίνες και το κεφαλάρι του κρεβατιού σου.

Ανοιχτό και σκούρο κόκκινο

12

Το ανοιχτό κόκκινο μπορεί να σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και να σου δώσει περισσότερο θάρρος. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε με μέτρο, μιας και η υπερβολική ποσότητα του μπορεί να σε κάνει υπερβολικά ενθουσιασμένο και να σε ταράξει.

Το σκούρο από την άλλη πλευρά, είναι το χρώμα του πάθους και μπορεί να ξυπνήσει τη λίμπιντο, αλλά και την δημιουργικότητα σου. Άρα τα δύο ιδανικά δωμάτια είναι η κρεβατοκάμαρα και η κουζίνα, τα οποία μπορείς να τα ανανεώσεις με διάφορα διακοσμητικά χώρου.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr