ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20.000 αγγλικές λίρες, για να δημιουργήσουν έναν τροπικό κήπο με δική του έρημο, μέσα στην πόλη

img

Έκαναν τον γύρο του κόσμου δύο φορές!

Μαγεύτηκαν από την ζούγκλα του Αμαζονίου, τα σαφάρι στην Αφρική, τις ομορφιές της Ευρώπης… Είδαν τον κόσμο ολόκληρο και το 1991 βρέθηκαν στην Ισπανία. Εκεί αποφάσισαν να φέρουν την αγαπημένη γωνιά του πλανήτη στην αυλή του σπιτιού τους.

«Θέλαμε να γλυτώσουμε από όλο το άγχος των ταξιδιών, των αποσκευών και των αεροδρομίων» λέει η 60χρονη σήμερα Melissa Scott και θυμάται πως όλα ξεκίνησαν όταν φύτεψαν έναν φοίνικα στην μπροστινή αυλή τους για να δείχνει διαφορετικό το σπίτι τους από τα υπόλοιπα.

Ο ένας φοίνικας έφερε τον άλλο και μετά άρχισαν να ψάχνουν και να φυτεύουν σπάνια εξωτικά φυτά, να δημιουργούν θερμοκήπια για να προστατεύουν τα φυτά τον χειμώνα από το κρύο, να «φέρνουν κομμάτια ερήμου» στον κήπο τους φυτεύοντας κάκτους όλων των ειδών και μεγεθών.

Αποτέλεσμα; Μέσα σε 22 χρόνια και αφού ξόδεψαν 20.000 λίρες (σχεδόν 28.000 ευρώ) ο κήπος τους άλλαξε όψη.

Έτσι ήταν η κατοικία του ζευγαριού πριν από 20 χρόνια. Πριν ξεκινήσουν την προσπάθειά τους να μετατρέψουν τον κήπο τους σε τροπικό δάσος.

3

Φοίνικες, κάκτοι, εξωτικά φυτά, σημεία αναψυχής, κολυμβητικές δεξαμενές, ακόμη και μια έρημος διακρίνεται στον κήπο του ζευγαριού, που δούλεψε επί 22 χρόνια για να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα!

4


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr