ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Έχτισε σπίτι τόσο μικρό που δεν χρειάζεται καν άδεια!

img

Το 2010, o Φιλανδός σχεδιαστής Ρόμπιν Φάλκ έψαχνε να βρει ένα χώρο για να χτίσει το σπίτι του. Μετά από πολλές απογοητευτικές αναζητήσεις, βρήκε την λύση εντελώς τυχαία. Κάποια μέρα καθώς περπατούσε στο δάσος βρέθηκε μπροστά στην ιδανική τοποθεσία για αυτόν.

1

Με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του όμως να έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο, δεν είχε το χρόνο να χτίσει κάτι μεγάλο που θα απαιτούσε άδεια. Έτσι εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στη Φινλανδία, υπάρχει η δυνατότητα να οικοδομήσετε μια μικρή κατοικία, χωρίς άδεια, αρκεί να είναι μικρότερη από 96 έως 128 τετραγωνικά πόδια (ανάλογα με την τοποθεσία) έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Το χειμώνα σχεδίασε το κτίριο και τον Ιούνιο ξεκίνησε την κατασκευή.

2

Χρησιμοποίησε μόνο ανακυκλωμένα υλικά καθώς και φυσικά υλικά που εντόπισε μόνος του στη γύρω περιοχή ενώ όλες τις εργασίες τις έκανε εντελώς μόνος του. Συνολικά το μικρό αλλά εξαιρετικά λειτουργικό σπίτι του κόστισε περίπου 7.500 ευρώ! Καθόλου άσχημα!

3

Ο Ρόμπιν υποστηρίζει ότι η γωνία και το μέγεθος του παραθύρου δίνει στο εσωτερικό του σπιτιού ένα πολύ φυσικό φως και ότι μπορείτε να δείτε ακόμα και τα αστέρια τη νύχτα! Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το σαλόνι με μια μικρή κουζίνα, ενώ στον δεύτερο το υπνοδωμάτιο και μια αποθήκη.

4

Μάλιστα, ο σχεδιαστής έδωσε και όνομα στο νέο του σπίτι! Το ονόμασε “Νίντο” που στα ιταλικά σημαίνει “η φωλιά των πουλιών” !

5

6

7


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr