ΤΑΞΙΔΙΑ: 10 χώρες των οποίων δε γνωρίζεις ούτε την ύπαρξή τους. Σιγουράκι!

img

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως προσωπικά παρά τα 22 χρόνια ζωής μου, αδυνατώ να αποβάλλω, εκτός από τα κόμπλεξ μου, και κάποια κενά γεωγραφικών γνώσεων. Εντάξει αγεωγράφητη δεν με λες, αλλά ιδιαίτερα για εκτός Ευρώπης χώρες χάνω την μπάλα με συνοπτικές μεθόδους όταν τυχαίνω κατηγορία «Γεωγραφία» στο Trivial Pursuit. Πάω στοίχημα όμως ότι κι εσύ φίλε Άτλαντα, αγνοούσες την ύπαρξη τουλάχιστον των μισών από τα κράτη που ακολουθούν.

Μάθε τα και κάνε φιγούρα στον/στην ξερόλα κολλητό/ή σου που την έχει δει κάπως επειδή σπουδάζει στο anti-mainstream τμήμα Γεωγραφίας…

Δημοκρατία του Βανουάτου

viraltopnews.gr

Αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ δυτικά των νησιών Φίτζι. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Η χώρα κατοικείται από περίπου 261.000 κατοίκους, ενώ οι 113 (!) γλώσσες που χρησιμοποιούνται, την κατατάσσουν ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

Δημοκρατία του Ναουρού

viraltopnews.gr

Tο «Νησί της Χαράς» όπως ήταν παλιότερα γνωστό. Το Ναουρού είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού (9.265 κάτοικοι), αλλά κι έκτασης. Βρίσκεται 4000 χλμ βορειοανατολικά της Αυστραλίας και είναι πρώην βρετανική αποικία.

Τουβαλού

viraltopnews.gr

Το Τουβαλού βρίσκεται 1050 χλμ βόρεια των Νησιών Φίτζι κι είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου. Αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τετρ.χλμ. Δυστυχώς, η νησιωτική χώρα πλήττεται από τη λεγόμενη Παλίρροια του Βασιλιά (King Tide), η οποία μπορεί να προκαλέσει άνοδο του επιπέδου στάθμης της θάλασσας ψηλότερα από μια συνηθισμένη πλημμυρίδα. Στο μέλλον, αυτό ίσως αποτελέσει απειλή για καθολική βύθιση του νησιού στη θάλασσα.

Κομόρες

viraltopnews.gr

Hφαιστιογενές σύμπλεγμα τριών νησιών με περίπου 752.438 κατοίκους. Το όνομα της χώρας προέρχεται από το αραβικό qamar, που σημαίνει «σελήνη». Η ιστορία της όμως δεν είναι και τόσο φωτεινή, καθώς έχει βιώσει γύρω στα 20 πραξικοπήματα και απόπειρες πραξικοπημάτων.

Γκέρνσεϊ

viraltopnews.gr

Το σύμπλεγμα βρίσκεται στην θάλασσα της Μάγχης κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, πρωτεύουσα θεωρείται ο Λιμένας του Αγίου Πέτρου κι ο πληθυσμός του νησιού (κατατάσσεται 200ό στον κόσμο) είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009, 65.870 κάτοικοι. Ο Βίκτορ Ουγκό έγραψε εδώ μερικά από τα αριστουργήματά του, όπως το «Οι άθλιοι», ενώ κι άλλοι λογοτέχνες έβρισκαν καταφύγιο έμπνευσης στο ειδυλλιακό τοπίο.

Το νησί του Μαν

viraltopnews.gr

Βρίσκεται στην Ιρλανδική Θάλασσα ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία κι είναι ένας από τους σημαντικότερους φορολογικούς παράδεισους σε όλο τον κόσμο. Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό (εκτίμηση 2009) 76.512 κατοίκους (κατατάσσεται στην 196η θέση). Έχει το δικό του νόμισμα, τη λίρα του Man.

Τοκελάου

viraltopnews.gr

Βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό κι είναι εξαρτημένη περιοχή από τη Νέα Ζηλανδία από το 1926. Δυστυχώς όμως δεν έχει ευοίωνο μέλλον, καθώς ο ΟΗΕ συνέταξε το 1989 έκθεση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι το Τοκελάου θα εξαφανιστεί κάτω από τη θάλασσα τον 21ο αιώνα λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ουδείς πιο αμαρτωλός από τον σύγχρονο άνθρωπο!

Νησιά Κουκ

viraltopnews.gr

Αμμουδιές με κατάλευκη άμμο και καθαρά, κρυστάλλινα νερά με 100% διάυγεια. Είναι ένα από τα πιο μακρινά νησιωτικά κράτη, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, έχουν πληθυσμό 19.569 κατοίκους και πρωτεύουσά τους είναι η Αβαρούα. Προσοχή όμως! Περικλείεται από ηφαιστειακά νησιά και κοραλλιογενείς υφάλους.

Νήσοι Πίτκαιρν

viraltopnews.gr

Οι Νήσοι Πίτκαιρν είναι βρετανική εξαρτημένη περιοχή και βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού, σε απόσταση περίπου 1.350 ναυτικά μίλια ΝΑ της Ταϊτής. Το σύμπλεγμα αποτελείται από 4 ηφαιστειακά νησιά, το Πίτκαιρν (Pitcairn) (το μόνο κατοικημένο), το Οουίνο (Oeno), το Χέντερσον (Henderson) και το Ντούσι (Ducie), που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Ναγκόρνο Καραμπάχ

viraltopnews.gr

Aυτόνομη δημοκρατία στο Νότιο Καύκασο, που επισήμως όμως αποτελεί μέρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Bρίσκεται περίπου 270 χλμ δυτικά της αζερικής πρωτεύουσας Μπακού. Προσδιορίζεται σε έκταση 4.280 τ.χλμ. Το 2002 αριθμούσε 145.000 κατοίκους. Κύρια πόλη είναι το Στεπανακέρτ.

Και εμείς πάμε ακόμα για μπάνιο Αυλάκι και Σαρωνίδα!


ΤΑΞΙΔΙΑ: 10 χώρες των οποίων δε γνωρίζεις ούτε την ύπαρξή τους. Σιγουράκι!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr