ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Έδωσαν μία Κούκλα σε μία ομάδα Πιθήκων. Μόλις δείτε ΠΩΣ Αντέδρασαν όταν κάτι τραγικό συνέβη, θα σας ραγίσει η Καρδιά!

img

Η σειρά του BBC «Spy In The Wild» χρησιμοποιεί μία πολύ ασυνήθιστη στρατηγική για να παρατηρήσει και να καταγράψει το πώς τα ζώα συμπεριφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον.  Χρησιμοποιούν αληθοφανή ρομπότ τα οποία τα ενσωματώνουν στην ομάδα που θέλουν να παρατηρήσουν.

Τα ρομπότ αυτά είναι εξοπλισμένα με κάμερες που καταγράφουν την συμπεριφορά των ζώων. Η ιδέα είναι να δουν πώς συμπεριφέρονται τα ζώα όταν δεν καταλαβαίνουν ότι παρακολουθούνται.

viraltopnews.gr

Όταν όμως οι ερευνητές θέλησαν να μελετήσουν μία ομάδα από πιθήκους Langur στο Rajasthan της Ινδίας, κάτι ασυνήθιστο συνέβη.

Το ρομπότ που χρησιμοποίησαν έμοιαζε πολύ με ένα μωρό Langur. Οι πραγματικοί πίθηκοι ήταν πολύ περίεργοι για το νέο μέλος της ομάδας και άρχισαν να το προσεγγίζουν. Άρχισαν να το ακουμπάνε και να το πειράζουν σε προσπάθεια να το κάνουν να παίξει μαζί τους.

viraltopnews.gr

Και τότε έγινε κάτι που κανείς δεν περίμενε: έριξαν το “μωρό” κάτω και έμεινε στο πάτωμα “άψυχο”. Ένας από τους πιθήκους πήγε γρήγορα να σώσει το μωρό και το πήρε στα χέρια του. Όταν όμως είδε πως το μωρό δεν κουνιόταν, η ομάδα άλλαξε ξαφνικά.

viraltopnews.gr

Όλοι οι πίθηκοι νόμιζαν πως το μωρό είχε πεθάνει. Η γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούν είναι σπαρακτική – φαίνεται πως σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν πάρα πολύ.

Μαζεύτηκαν όλοι γύρω του και το ακουμπούσαν απαλά, σαν να το αποχαιρετούσαν.

viraltopnews.gr

Οι ενήλικες της ομάδας αγκάλιασαν τα μικρά τους και τα παρηγόρησαν. Η συμπεριφορά τους θύμιζε πολύ τον θρήνο των ανθρώπων.

viraltopnews.gr

Φαίνεται ξεκάθαρα πως τα συναισθήματα συμπόνιας και θλίψης δεν υπάρχουν αποκλειστικά στην ανθρώπινη φυλή.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:

Κανείς δεν περίμενε αυτή την αντίδραση από τους πιθήκους. Στο τέλος, το πείραμα πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ήλπιζαν αρχικά – μας δίδαξε πως τα ζώα έχουν πολύπλοκα συναισθήματα όπως και εμείς.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr