ΤΑΞΙΔΙΑ: Torshavn: Γνωρίστε την άγνωστη παραμυθένια πόλη της Ευρώπης

img

Το Torshavn είναι η πρωτεύουσα των Νήσων Φερόες, τα οποία βρίσκονται βόρεια της Σκωτίας, νότια της Ισλανδίας και δυτικά της Νορβηγίας.

Συγκεκριμένα, η πόλη αυτή βρίσκεται στο νησί Streymoy και αποτελεί την πιο μικρή πρωτεύουσα της Ευρώπης, με μόλις 19.000 κατοίκους, οι οποίοι μιλούν μια τοπική διάλεκτο και είναι προτεστάντες.

Η εν λόγω πόλη έχει κτιστεί στη χερσόνησο Tinganes και κατοικείται από τον Μεσαίωνα, όντας το μεγάλο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του συμπλέγματος, ενώ ο ρόλος του συνεχίζει να είναι ο ίδιος ακόμα και σήμερα.

Τα σπίτια εκεί συνεχίζουν να κατασκευάζονται παραδοσιακά, με πέτρα και ξύλο, ενώ οι στέγες τους μοιάζουν πολύ με τα γνωστά ισλανδικά σπίτια που είναι κατασκευασμένα από τύρφη και διαθέτουν χλοοτάπητα στην οροφή τους.

Η εικόνα πάντως που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι ενός παραμυθένιου τοπίου, με πολύχρωμα σπίτια, σε κόκκινους, πορτοκαλί και μπλε χρωματισμούς, τα οποία έρχονται σε μια τέλεια αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο τριγύρω.

Την παραμυθένια εικόνα της μικροσκοπικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας συμπληρώνουν οι ήσυχοι άνθρωποί του, που προσφέρουν την καλύτερη φιλοξενία στους εκατοντάδες ταξιδιώτες που φτάνουν στην πόλη.

viraltopnews.gr


ΤΑΞΙΔΙΑ: Torshavn: Γνωρίστε την άγνωστη παραμυθένια πόλη της Ευρώπης


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr