ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Κοτόπουλο Marsala στη γάστρα!

img

Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα εύκολο και εντυπωσιακό, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το Κοτόπουλο Marsala. Αυτή η παραδοσιακή ιταλο-αμερικανική συνταγή είναι ένα τέλειο μείγμα ελαφριάς και ενδιαφέρουσας γεύσης με μανιτάρια, κρασί Marsala, πανσέτα ή προσούτο και φυσικά, κοτόπουλο.

Όσο απίστευτα απλή κι αν είναι, πολλοί διστάζουν να την δοκιμάσουν, έτσι βρήκαμε έναν τρόπο για να γίνει λίγο πιο εύκολη και κάπως λιγότερο χρονοβόρα. Η απάντηση βρίσκεται σε μια από τις αγαπημένες μας συσκευές: την γάστρα!

Υλικά:

  • 4 στήθoς κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς την πέτσα (2 κιλά)
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 85γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • ½ κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί Marsala
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο