ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Κοτόπουλο Marsala στη γάστρα!
Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα εύκολο και εντυπωσιακό, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το Κοτόπουλο Marsala. Αυτή η παραδοσιακή ιταλο-αμερικανική συνταγή είναι ένα τέλειο μείγμα ελαφριάς και ενδιαφέρουσας γεύσης με μανιτάρια, κρασί Marsala, πανσέτα ή προσούτο και φυσικά, κοτόπουλο.
Όσο απίστευτα απλή κι αν είναι, πολλοί διστάζουν να την δοκιμάσουν, έτσι βρήκαμε έναν τρόπο για να γίνει λίγο πιο εύκολη και κάπως λιγότερο χρονοβόρα. Η απάντηση βρίσκεται σε μια από τις αγαπημένες μας συσκευές: την γάστρα!
Υλικά:
- 4 στήθoς κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς την πέτσα (2 κιλά)
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 85γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- ½ κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί Marsala
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- ½ φλιτζάνι νερό
- ⅓ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο