ΟΜΟΡΦΙΑ: Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8+1 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε με τα μαλλιά σας

img

Η φροντίδα των μαλλιών σου δεν έχει να κάνει με μάσκες ή κρέμες που τρέχεις να αγοράσεις τελευταία στιγμή αφού έχει συμβεί το «κακό». Το βασικό είναι στην καθημερινότητα σου να μάθεις ποια είναι εκείνα τα …”απαγορευμένα” όταν πρόκειται για τα μαλλάκια σου ή απλά ποιες είναι εκείνες οι καθημερινές συνήθειες που τα καταστρέφουν χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι.
1. Μην τα καις: το πιστολάκι μαλλιών, το ισιωτικό, το ψαλίδι ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο στάιλινγκ μαλλιών ειδικά θερμού αέρα μαλλιών που βγάζουν πολύ ζεστό αέρα, μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα σου. Ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για την θερμότητα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα κάψεις και δεν είναι κρίμα να τρέχεις συνέχεια για κόψιμο;
2. Μην λούζεσαι καθημερινά: το καθημερινό λούσιμο μπορεί να ξηραίνει τα μαλλιά σου και να τα κάνει πιο εύθραυστα αφού δεν αποκλείεται να τα δεις να σπάνε στις άκρες. Τα έλαια που παράγουν οι ρίζες είναι «τροφή» για τα μαλλιά, γι΄ αυτό μπορείς να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα, έτσι ώστε να διατηρείς πάντα λαμπερά τα μαλλιά σου αλλά χωρίς να δείχνουν ξηρά και ταλαιπωρημένα.

3. Μην αποφεύγεις το μαλακτικό: η μαλακτική κρέμα μαλλιών είναι απαραίτητη για να μην μένουν τα μαλλιά σου ξηρά ή φριζαρισμένα αλλά και για να χτενίζονται ευκολότερα, έτσι ώστε να αποφεύγεις τους κόμπους και το “σπάσιμο” των μαλλιών που καταστρέφουν το μαλλί σου.

4. Άσε κάτω τη βούρτσα slowly: πρώτα απ΄όλα σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς τη σωστή βούρτσα για τα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς πως δεν χρειάζεται να χτενίζεσαι συνέχεια γιατί κάνεις πιο εύθραυστη την τρίχα σου.
5. Bρεγμένα κόκκινα μαλλιά: μην χρησιμοποιείς πότε τη βούρτσα σου πάνω στο βρεγμένο μαλλί σου μόλις βγεις από το μπάνιο, αντ΄ αυτού πάρε ένα χτενάκι και ξεκίνα να τα χτενίζεις από κάτω προς τα πάνω έτσι ώστε να μην δείχνουν ηλεκτρισμένα.

6. Μην έχεις για πρότυπο την Ραπουνζέλ: το παν είναι το μαλλάκι σου να δείχνει υγιές και έτσι δεν πρέπει να ξεχνάς να κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου έστω και ελάχιστα κάθε λίγο-π.χ κάθε δυο με τρεις μήνες- έτσι ώστε να δείχνει πάντα τέλειο το μαλλί σου αλλά και να μακραίνει πιο γρήγορα.

7. Ανοιχτό λόγω εποχής: άλλη φροντίδα χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι με τον ήλιο και άλλη το χειμώνα με το κρύο. Άρα χρειάζεσαι διαφορετικά προϊόντα φροντίδας τουλάχιστον σε μεγάλες αλλαγές του καιρού οπότε καλά θα κάνεις να το έχεις και αυτό κατά νου .

8. Μην τραβάς τα μαλλιά της κεφαλής σου: όταν «συναντάς» κόμπους στα μαλλιά σου δεν είναι ανάγκη να τους τραβάς. Προσπάθησε σιγά σιγά να τους ξεμπλέκεις κι αν δεν τα καταφέρεις χρησιμοποίησε ένα σπρέι για να τα μαλακώσεις και μετά σιγά-σιγά θα δεις πόσο σούπερ θα δείχνουν.

9. Μην παραμελείς τον εαυτό σου: μια γενικότερη συμβουλή που αφορά τον τρόπο ζωής σου είναι φυσικά να μην παραμελείς τον εαυτό σου έτσι ώστε και τα μαλλάκια σου να είναι υγιή. Οι καταχρήσεις, η διατροφή, ο ύπνος και το περιβάλλον μπορούν εξίσου να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σου.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr