ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Μήπως το κάνεις κι εσύ; Αυτή είναι η συνήθεια που οδηγεί πάντα ένα ζευγάρι στον χωρισμό!

img

Έχεις μιλήσει ποτέ ειρωνικά στον σύντροφό σου; Τον έχεις κοιτάξει με ύφος δέκα καρδιναλίων όταν σε ρώτησε κάτι που δεν σου άρεσε; Όλοι το έχουμε κάνει και δεν έχουμε χωρίσει. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες αν η συμπεριφορά σου είναι διακρώς περιφρονητική και σαρκαστική τότε μάλλον οδεύεις προς τον χωρισμό.

Ο ερευνητής και ειδικός σε θέματα σχέσεων John Gottman του Gottman Institute, όπως αναφέρει άρθρο του YourTango, μετά από 40 χρόνια έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιφρόνηση είναι το νούμερο ένα σημάδι ότι η σχέση σου δεν έχει μέλλον, ενώ ακολουθούν η κριτική,  η επίρριψη ευθυνών και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι διαρκώς σε άμυνα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να αποφύγεις τον χωρισμό καλό είναι κάθε φορά που συζητάς με τον σύντροφό σου να προσέχεις τα εξής:

1.Τον τρόπο: Δεν είναι αυτό που λες αλλά ο τρόπος που το λες. Η ειρωνεία και υπερβολικές εκφράσεις μπορεί να είναι αστείες για λίγο αλλά κατά κύριο λόγο πληγώνουν τον σύντροφό σου.

2.Προσοχή στις λέξεις: Μη χρησιμοποιείς λέξεις που δείχνουν αδιαφορία ή δημιουργούν ένα «τοίχο» στην επικοινωνία σας.

3.Ειρωνεία: Η ειρωνεία πληγώνει, δημιουργεί ντροπή, ανασφάλεια και δημιουργεί απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

4.Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου: Μίλησε στον σύντροφό σου για τα προβλήματά σου και μην κρατάς μέσα σου τις σκέψεις. Καλό είναι να τα λύσετε πριν συσσωρευτούν και δημιουργήσουν εκρήξεις και πολλές δόσεις σαρκασμού!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr