ΖΕΥΓΑΡΙΑ: 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε ζευγάρι

img

Τι σημαίνει «πρέπει» και ποιος είσαι εσύ τέλος πάντων, που θα μας πεις τι πρέπει και τι όχι, ίσως μονολογήσατε εύλογα. Παρ” όλ” αυτά, είστε εδώ, και διαβάζετε αυτές τις γραμμές κι αυτό συμβαίνει για έναν λόγο: πιστεύετε κι εσείς -όπως όλοι- ότι οι σχέσεις βασίζονται σε κάποια θεμέλια. Ότι διέπονται από κάποιους κανόνες που λίγο-πολύ «πρέπει» να ακολουθούνται, για να μην φάει ο ένας τον άλλον, να μην βουλιάξει η αγάπη στην ρουτίνα, να μην χάσεις τον εαυτό και τους στόχους σου, να μην καταπιέσεις και να μην καταπιεστείς.

Όχι, λοιπόν, δεν πιστεύουμε ότι όλες οι σχέσεις είναι ίδιες, ούτε ότι η αφεντιά μας είναι ο φύλακας του μυστικού του αιώνιου έρωτα και του απόλυτου σεβασμού. Πιστεύουμε, όμως, ότι υπάρχουν μερικοί κανόνες που δεν πρέπει να παραβαίνονται, αν θέλει κανείς να ζει σε μια σχέση με αγάπη και σεβασμό.

Νιώστε άνετα να μας διορθώσετε, να μας συμπληρώσετε ή να μας κατακεραυνώσετε.

Κανόνας #1: Κανείς δεν είναι στο μυαλό σου

Η μουρμούρα, οι δεύτερες σκέψεις και η εσωστρέφεια δεν έχουν φύλο, γι” αυτό μην ακούτε τις κακές γλώσσες που λένε, ότι είναι ίδιον των γυναικών να απαντούν το αφοπλιστικά εμφανές ψέμα «τίποτα» στην ερώτηση «τι έχεις;». Για να «τσουλίσει» με υγεία μια σχέση χρειάζεται κατανόηση. Και η κατανόηση προϋποθέτει να μιλάς. Και το να μιλάς, σημαίνει να μην υποθέτεις ανόητα ότι το άλλο σου μισό έχει ήδη μπει στο μυαλό σου, το “χει χαρτογραφήσει και ξέρει ποιο είναι το πρόβλημά σου. Δεν το ξέρει. Πες το και λύσ” το.

Κανόνας #2: Take one for the team (που λένε και στο χωριό μας)

Τουτ” έστιν: Κάνε το καλό, για να «ανέβει» η ομάδα. Και, ναι, αναφερόμαστε στο σεξ -στο σεξ αυτό, για το οποίο μπορεί, σε πρώτη φάση, να μην έχεις καμία όρεξη, γιατί:

-το άλλο σου μισό, σου “χει κάνει τα νεύρα κρόσια

-το ξυπνητήρι θα χτυπήσει σε πέντε ώρες

-το φαγητό σου “πεσε βαρύ

-βασικά προτιμάς να αράξεις χαζεύοντας στο facebook η διαβάζοντας το βιβλίο σου

-όλα τα ανωτέρω

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει σεξ αν δεν το θέλει, όμως, το σεξ λειτουργεί αγχολυτικά και ανανεωτικά και… ενώνει. Οπότε πού και πού, για μια σχέση χαρούμενη, πρέπει να ακολουθείς το σοφό ρητό «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Κανόνας #3: Δώσε χώρο και διεκδίκησε τον δικό σου

Κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν καταπιέζεται -ένα το κρατούμενο. Μην κάνεις στους άλλους ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν -δύο τα κρατούμενα. Το συμπέρασμα είναι το προφανές: αν αντιπαθείτε τις βραδιές με μουντιάλ και μπίρες, μην παρευρίσκεστε σ” αυτές κι αν το άλλο σας μισό βαριέται να βολτάρει στο κέντρο για ψώνια και καφέ, πηγαίνετε με κάποιον που δεν βαριέται. Όταν ο καθένας παίρνει τον χώρο και τον χρόνο του, τότε η σχέση λειτουργεί ομαλότερα, γιατί παύουν να υπάρχουν απωθημένα κι όλοι είναι ευχαριστημένοι  -με τον εαυτό και τη ζωή τους.

Κανόνας #4: Χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, δεν γίνεται δουλειά

Όσο δύσκολο κι αν είναι να δείχνει κανείς αυτήν την ψυχραιμία και την ανωτερότητα, πρέπει διαρκώς να θυμίζει στον εαυτό του, ότι όπως ακριβώς ο ίδιος δεν είναι αψεγάδιαστος, έτσι δεν είναι τέλειος και ο σύντροφός του. Το μόνο βέβαιο σε μια σχέση είναι, ότι ο ένας πρέπει να παλέψει με τα ελαττώματα του άλλου. Γι” αυτό, όταν το μικρό διαβολάκι στο μυαλό μας, μας υπαγορεύει λόγια υποτιμητικά για το άλλο μας μισό, αξίζει να αφήνουμε το μικρό αγγελάκι να απαγγείλει τη λίστα με τα δικά μας ελαττώματα και τους (σίγουρα δεκάδες) λόγους που έχει ο σύντροφός μας να μας «αντιπαθεί».

Κανόνας #5: Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Και γράφοντας «τρίτος» δεν εννοούμε κάποια μυστηριώδη ερωμένη ή έναν ακαταμάχητο εραστή. Εννοούμε όλα αυτά τα πρόσωπα που μπορεί να παρεμβαίνουν στη ζωή και την καθημερινότητα του ζευγαριού: αδερφές με γνώμη επί παντός επιστητού, μαμάδες με κλειδιά του σπιτιού που εμφανίζονται απρόοπτα, γνωστούς που γίνονται συγκάτοικοι κ.ο.κ. Τα ζευγάρια χρειάζονται ιδιωτικότητα και όσο κοντά κι αν είμαστε με τη μαμά ή τ” αδέρφια μας, ο σύντροφός μας, δεν είναι υποχρεωμένος να εκτίθεται μονίμως στη γνώμη ή την παρουσία τους -όπως κι εμείς, αντίστοιχα.

Κανόνας #6: Ειλικρίνεια

«Υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται», θα πει εύστοχα κανείς. Τα περισσότερα όμως, λέγονται. Μπορεί να θέλουν λίγο θάρρος παραπάνω, αλλά λέγονται. Λίγες μέθοδοι είναι τόσο αποτελεσματικές όσο η ειλικρίνεια. Μπορεί τα νέα να είναι κακά ή η αλήθεια σας να ενοχλήσει, όμως η αγάπη δεν ξέρει από μισόλογα και μυστικά. Κι όπως αγαπά, στηρίζει, κατανοεί και συγχωρεί, οπότε… «μπουμπουνίστε» την αλήθεια κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr