ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας, ο πιό γλυκός πειρασμός με μερέντα!

img

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
  • 8 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

 Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη.
  • Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
  • Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.