ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Αυτή η σπηλιά ηλικίας 800 ετών, κρύβει ένα απίστευτο μυστικό… Θα έδινα τα πάντα για να ζήσω εκεί!

img

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αφήσει τις σπηλιές πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά χάρη σε ορισμένα δημιουργικά μυαλά, θα μπορούσαμε σύντομα αν θέλουμε να επιστρέψουμε!

Αυτή η κατοικία-σπήλαιο στη Βρετανία πιστεύεται ότι είναι περίπου 800 ετών – αλλά κρίνοντας από το πολυτελές εσωτερικό της, δε θα το μαντεύατε ποτέ!

Το 1999, ο Angelo Mastropietro βρήκε καταφύγιο από τη βροχή σε μια βόλτα με το ποδήλατο, στην εγκαταλελειμμένη κατοικία-σπηλιά στο Worcestershire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

10 χρόνια αργότερα, ο Angelo μαθαίνει ότι αυτό το σπήλαιο ήταν προς πώληση.

Αφού εγκαταλείφθηκε για πάνω από 50 χρόνια, ο Angelo ήταν σε θέση να μετατρέψει αυτό το γεμάτο από υγρασία σπήλαιο σε ένα φωτεινό και εντυπωσιακό σπίτι μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία της σύγχρονης ζωής.

Τώρα, o Angelo έχει δώσει νέο νόημα στην έκφραση «άνθρωπος σπηλαίου.»

Αλλά αυτό το σπίτι ήταν κάτι περισσότερο από ένα μοναδικό καταφύγιο. Αφού είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Angelo ήξερε ότι η ζωή του χρειαζόταν μια δραστική αλλαγή. Και, τώρα, μετά από μήνες δύσκολων εργασιών και ανακαινίσεων, η ζωή του Angelo φαίνεται σίγουρα να έχει μεταμορφωθεί …

Θα ζούσατε ποτέ σε μια σπηλιά; Ενημερώστε μας στα σχόλια και παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας!

Ο τελευταία άνθρωπος που έζησε σε αυτήν την σπηλιά ήταν 1940, γι’αυτό και το συγκεκριμένο 800 ετών σπήλαιο χρειάζεται μια σημαντική αναβάθμιση.Ο Angelo αγόρασε το σπήλαιο για περίπου $ 95.000.
viraltopnews.gr

Στην απεγνωσμένη του επιθυμία ανακατασκευής του σπηλαίου, ο Angelo έπιασε δουλειά, ρίχνοντας τον εαυτό του σε ένα τεράστιο έργο.
viraltopnews.gr

Πριν από την αγορά του σπηλαίου, ο Angelo είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το έργο της σπηλιάς του πρόσφερε μια διέξοδο με την οποία μπορούσε να διαχειριστεί την ασθένειά του και να ξεχαστεί από αυτήν.
viraltopnews.gr

Ο Angelo σκάλισε, έκοψε, και διάτρησε στο λόφο ψαμμίτη για την ανακαίνιση του σπηλαίου. Κατέληξε να σκάψει πάνω από 70 τόνους πέτρα στο χέρι.
viraltopnews.gr

Αλλά η σκληρή δουλειά του Angelo τελικά απέδωσε καρπούς.
viraltopnews.gr

Κοιτάζοντας αυτό το φωτεινό, σύγχρονο σπίτι του – το οποίο είναι πλήρες και με όλες τις ανέσεις, από τρεχούμενο νερό και Wi-Fi, μέχρι ενδοδαπέδια θέρμανση – ποτέ δεν θα μαντεύατε ότι αυτό είναι ένα σπήλαιο ηλικίας 800 ετών.
viraltopnews.gr

Όμως, παρά τις πολλές σύγχρονες ανέσεις του, ο Angelo αποφάσισε να διατηρήσει ταυτόχρονα και τη ρουστίκ εμφάνισή που εκ φύσεως έχουν τα σπήλαια. Γι’αυτό και η διακόσμηση στο εσωτερικό του σπιτιού θυμίζει πρώιμες κατοικίες-σπηλιές, με δέρματα ζώων και απλοϊκές ζωγραφιές.
viraltopnews.gr

Το σπίτι του Angelo θα παρέχει πλέον το ειρηνικό, χαλαρωτικό τρόπο ζωής που τόσο απελπισμένα χρειάζεται μετά τη διάγνωση της σοβαρής ασθένειάς του.
viraltopnews.gr

Ενώ παράλληλα έδινε μάχη με μια ασθένεια που κατά καιρούς τον αφήνει παράλυτο, ο Angelo κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το όμορφο και μοναδικό σπίτι.
viraltopnews.gr

Μακριά από το άγχος της ζωής, ο Angelo θα μπορούσε να χαλαρώσει στο σκαμμένο με το χέρι του σπήλαιό του.
viraltopnews.gr

Ο χώρος έξω από από το σπήλαιο, είναι εξοπλισμένος με καμινάδες και αίθρια, επιτρέποντάς του να απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης.
viraltopnews.gr

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας συνέβη εξαιτίας του τρόπου ζωής μου και ήταν ο καταλύτης που χρειαζόμουν για να μου θυμίσει ότι έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός όσον αφορά την υγεία μου και να σέβομαι την ζωή. Ήθελα να είναι σε ένα μέρος όπου θα ζούσα μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή», δήλωσε ο Angelo στη DailyMail.
viraltopnews.gr

«Είναι σε μια όμορφη τοποθεσία, είναι αναζωογονητικό, σε κάνει να νιώθεις καλά και είναι πολύ χαλαρωτικό. Ενώ βρίσκεστε μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την κοντινότερη παμπ ή σούπερ μάρκετ, ταυτόχρονα είστε και χιλιάδες χρόνια πίσω στην ιστορία.»
viraltopnews.gr
Εσείς θα είσαστε σε θέση να ζήσετε σε μια σπηλιά σαν αυτή; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω, και μοιραστείτε το!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr