ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Ζήτησαν από ένα Τυφλό άντρα να Ζωγραφίσει αντικείμενα όπως εκείνος τα έχει Φανταστεί. Το αποτέλεσμα… Συγκλονιστικό!

img

Ο Tommy Edison, μία ιδιαίτερη παρουσία στο YouTube, με τα βίντεο του να αγγίζουν τα εκατομμύρια σε προβολές, είναι ένας κριτικός κινηματογράφου. Αυτό που τραβάει τον κόσμο τόσο πολύ στα βίντεο του είναι το υπέροχο χιούμορ του, το ιδιαίτερο στυλ του και το ότι… είναι τυφλός εκ γενετής!

Γεννήθηκε με υποανάπτυκτο οπτικό νεύρο και έτσι δεν μπορεί κυριολεκτικά να βλέπει ταινίες, αλλά τις λατρεύει. Έχει μια πολύ ξεχωριστή οπτική γωνία απ’ότι φαίνεται και στις κριτικές του.

Βλέπει τις ταινίες μέσω “ηχητικής περιγραφής”, κάτι που είναι σχεδιασμένο να βοηθάει τυφλούς να τις δούνε. Και όπως είναι αναμενόμενο, είναι πολύ απαιτητικός όσον αφορά τον ήχο και την μουσική μιας ταινίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο άντρας αυτός μας δείχνει πως είναι να ζωγραφίζεις αντικείμενα που έχεις νιώσει μόνο με την αφή. Μιλάει για τις δυσκολίες του να αντιληφθείς  αντικείμενα στις δύο διαστάσεις, χωρίς να τα έχεις δει ποτέ.

Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που μας δείχνει πως να ζούμε τη ζωή στο έπακρο, παρά τους περιορισμούς μας!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr