ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 15 Έξυπνα Κόλπα για τη Διακόσμηση του Σαλονιού σας, για να το Κάνετε ΠΙΟ Στιλάτο. Το 11ο είναι ο,τι Καλύτερο!

img

Όταν επιλέγουμε έπιπλα και διαμόρφωση για το σαλόνι μας, πολλές φορές το κάνουμε μη γνωρίζοντας βασικά στοιχεία του design και συχνά το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Επιλέξαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διαμόρφωση του σαλονιού μας.

Στο σαλόνι υπάρχει μονάχα το φωτιστικό οροφής

viraltopnews.gr

Ο φωτισμός δημιουργεί ατμόσφαιρα και παίζει ρόλο και στη διάθεσή σας, γι” αυτό προτιμήστε εκτός από το φωτιστικό οροφής και ένα εξιδανικευμένο σύστημα φωτισμού (επιτραπέζιες λάμπες, απλίκες τοίχου, φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά οροφής, κτλ).

Η απουσία ή το λάθος μέγεθος του χαλιού

viraltopnews.gr

Τα μικρά χαλιά χαλάνε την ισορροπία στο δωμάτιο, το χαλί που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι στο σωστό μέγεθος για το σαλόνι σας. Ένα μεγάλο χαλί επεκτείνει οπτικά τον χώρο.

Η τηλεόρασή σας δεν είναι στη σωστή θέση

viraltopnews.gr

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήστε την τηλεόραση είναι σε έναν άδειο τοίχο. Μην τοποθετείτε την τηλεόραση μπροστά ή κοντά σε παράθυρο, είναι επιβλαβές για την όραση και αποτρέπει να δείτε καθαρά την εικόνα. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης: η απόσταση πρέπει να είναι ίση με 3-5 διαγωνίους. Λάβετέ το υπόψη κατά την αγορά μιας νέας τηλεόρασης.

Υποτιμάτε τη δύναμη των μαξιλαριών

viraltopnews.gr

Τα μαξιλάρια είναι άνετα και χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα. Κατά την επιλογή των μαξιλαριών ελέγξτε κατά πόσον το υλικό είναι κατάλληλο για την ταπετσαρία του καναπέ ή της πολυθρόνας. Αν τα έπιπλα στο σαλόνι είναι κατασκευασμένα από βελούδο, μαξιλάρια από βαμβάκι ή λινό ύφασμα θα ήταν ακατάλληλα. Για μικρού μεγέθους έπιπλα προτιμήστε μικρά μαξιλάρια, ενώ σε έναν μεγάλο καναπέ μπορείτε να τοποθετήσετε αρκετά ογκώδη μαξιλάρια.

Ο καναπές σας στέκεται δίπλα σε τοίχο

viraltopnews.gr

Ο κανόνας αυτός λειτουργεί για μεγάλα δωμάτια. Αν έχετε τη δυνατότητα να μη βάλετε τον καναπέ δίπλα σε τοίχο, τότε θα διευρύνετε οπτικά το χώρο και θα φαίνεται πιο άνετο. Ένας καναπές δίπλα σε τοίχο σε ένα μεγάλο δωμάτιο θυμίζει περισσότερο μια τάξη χορού παρα ένα σαλόνι.

Έχετε σκούρα έπιπλα σε ένα χαμηλό δωμάτιο

viraltopnews.gr

Το σαλόνι σας θα γίνει οπτικά πιο μικρό και περιορισμένο, αν έχετε αγοράσει έπιπλα σε σκούρα χρώματα. Για σαλόνια με χαμηλό ταβάνι ταιριάζουν συμπαγείς καναπέδες, λεπτεπίλεπτες καρέκλες και τραπέζια. Επιλέξτε αποχρώσεις σε ουδέτερα χρώματα.

Επιλέγετε έπιπλα με βάση το design και όχι τη προσωπική σας άνεση

viraltopnews.gr

Ακριβώς επειδή τα έπιπλα φαίνονται ωραία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζουν στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας είναι άνετα για σας, κάντε τα μια δοκιμή. Καθίστε σε μια καρέκλα ή σε ένα τραπέζι, το οποίο σας άρεσε. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιείτε σπάνια αυτά τα πράγματα και θα σας μείνουν για πολλά χρόνια.

Έπιπλα που έχουν χάσει την αξία τους

viraltopnews.gr

Υπάρχει μόδα και στα έπιπλα. Τα ογκώδη έπιπλα με μεγάλες πλάτες πλάτη και μπράτσα έχουν χάσει προ πολλού την αξία τους. Δώστε προσοχή σε έπιπλα με ευθείες γραμμές. Μπορείτε να επιλέξετε ένα παραδοσιακό καναπέ, αλλά σε ένα απροσδόκητο και μοντέρνο χρώμα.

Έχετε κρεμάσει λάθος τις κορνίζες

viraltopnews.gr

Το ιδανικό ύψος είναι 153 εκατοστά από το επίπεδο του δαπέδου μέχρι το κέντρο της εικόνας. Αν έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες, η γκαλερί είναι μια πολύ καλή λύση για τον τοίχο, αντί να βάλετε κορνίζες με φωτογραφίες σε κάθε γωνιά.

Ογκώδη έπιπλα

viraltopnews.gr

Το πιο κοινό λάθος είναι το λάθος μέγεθος στα έπιπλα, ειδικά στους καναπέδες. Εξαιτίας αυτού, το δωμάτιο θα φαίνεται μικρότερο. Αν έχετε ένα μεγάλο καθιστικό, τότε μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν ευρύχωρο καναπέ. Για τα μικρότερα σαλόνια θα πρέπει να προτιμάτε ένα διθέσιο καναπέ και ένα ζευγάρι πολυθρόνες.

Έχετε παραμελήσει τη λειτουργικότητα του σαλονιού

viraltopnews.gr

Αν έχετε ένα ορθογώνιο δωμάτιο, μπορείτε να το διαμορφώσετε με τη βοήθεια ντουλαπιού ή ραφιών.

Αν το σαλόνι σας γειτνιάζει με άλλο δωμάτιο, τότε δημιουργήστε ζώνες:

  • Σαλόνι και υπνοδωμάτιο: Το υπνοδωμάτιο να είναι πιο κοντά στο παράθυρο έτσι ώστε το κρεβάτι να είναι πιο μακριά από την είσοδο.
  • Καθιστικό και κουζίνα: Δημιουργήστε δύο ζώνες σύμφωνα με το γούστο σας, αν και η κουζίνα κατά προτίμηση θα πρέπει να είναι κοντά στο παράθυρο, έτσι ώστε ο χώρος να αερίζεται κατά το μαγείρεμα.
  • Σαλόνι και τραπεζαρία: καθένα θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για άνεση.
  • Σαλόνι και γραφείο: Το γραφείο μπορεί να πιάνει μια αρκετά μικρή περιοχή, και το πιο σημαντικό είναι να εγκαταστήσετε μία επιπλέον πηγή φωτός.

Δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό σημείο στο σαλόνι

viraltopnews.gr

Το κεντρικό σημείο του σαλονιού μπορεί να είναι ένα τζάκι, έργα τέχνης, ένας καθρέφτης, ενδιαφέρουσες ταπετσαρίες τοίχου, όλα όσα μας τραβάνε την προσοχή. Μπορείτε να τονίσετε την αντίθεση των χρωμάτων ή βάλετε ένα ιδιαίτερο φωτιστικό.

Φυτά σε μικρές γλάστρες

viraltopnews.gr

Είναι προτιμότερο να βάλετε ένα μεγάλο φυτό σε μια μεγάλη γλάστρα δίπλα σε παράθυρο, παρά να έχετε πολλά φυτά σε μικρές γλαστρούλες. Έτσι, ο χώρος σας θα φαίνονται μεγαλύτερος και πιο άνετος.

Παλιά καλύμματα

viraltopnews.gr

Τα αφαιρούμενα καλύμματα μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο και να κάνουν το σχέδιό σας κομψό και μοντέρνο. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του καθιστικού σας ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή του έτους.

Ενιαίο στυλ σαλονιού

viraltopnews.gr

Αν έχετε ένα συγκεκριμένο στυλ στο σαλόνι σας, τότε το εσωτερικό του μπορεί να χάσει την άνεσή του και γίνεται πολύ στερεότυπο. Αναμείξτε και ταιριάξτε το αγαπημένο σας στυλ με άλλα: σύγχρονο, ρετρό και πολλές άλλες επιλογές για design, θα αναδείξουν το σαλόνι σας και θα γίνει αγαπημένος χώρος όλων.

Οι κουρτίνες σας μειώνουν οπτικά το χώρο

viraltopnews.gr

Κάτι ασήμαντο, όπως το λάθος ύψος των κουρτινών μπορεί να κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται οπτικά μικρότερο. Είναι πολύ σημαντικό να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας όσο πιο ψηλά γίνεται για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος οπτικά. Επιλέξτε πιο ανοιχτά χρώματα, που θα φωτίζουν και θα μεγαλώνουν το σαλόνι.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr