ΓΟΝΕΙΣ: Αποδεχτείτε επιτέλους το γεγονός ότι κάθε γονιός μεγαλώνει το παιδί του διαφορετικά!

img

Γιατί απλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι κάθε γονιός μεγαλώνει τα παιδιά του με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα;

Γιατί το διαφορετικό πρέπει να είναι και λάθος;

Όλοι μας θέλουμε την επιβεβαίωση.Αν κάποιος άλλος συμφωνεί μαζί μας τότε θεωρούμε πως  κάνουμε το σωστό.Αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, τότε κάνει λάθος.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις τις δικές σου επιλογές χωρίς την επιβεβαίωση των άλλων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν τι επιλογές κάνουμε πέρα από την οικογένειά μας.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να σας ρωτήσω.

Λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε πάνες υφασμάτινες. Γεννήσατε με καισαρική και όχι φυσιολογικά(ή το αντίθετο).Αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν τηλεόραση.Χρησιμοποιείτε γάλα εμπορίου.Έχετε διαφορετικό ωράριο ύπνου. Δεν έχετε πάντα  καθαρό σπίτι.

Λοιπόν…

Έχουν όλα αυτά σημασία;

Προσπαθώ να το καταλάβω. Οι επιλογές σας έχουν σημασία για εσάς και για αυτό τις επιλέξατε. Κανένας δεν θέλει να νιώθει μόνος του με τις επιλογές του.Όμως έξω από το σπίτι σας ποιον επηρεάζουν πραγματικά οι επιλογές σας;

Κανέναν.

Δεν αλλάζετε την ζωή κάποιου απλά επιλέγοντας κάτι διαφορετικό.Απλά επηρεάζετε τον εαυτό σας και αγχώνεστε παραπάνω για ότι έχετε να αποφασίσετε.Για αυτό απλά σταματήστε.

Σταματήστε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας για λογαριασμό των άλλων.

Δεν χρειάζεται να ανακοινώνετε τις αποφάσεις σας σε όλους. Γιατί απλά είναι οι δικές σας επιλογές.

Ότι  και να αποφασίσω δεν έχει κανένα νόημα για εσάς.Ότι αφορά την οικογένειά μου δεν επηρεάζει κανέναν άλλο προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σας σχολιάσει αρνητικά ή σας πιέσει να αλλάξετε γνώμη, τότε σκεφτείτε αν όλα αυτά έχουν σημασία για αυτούς.

Αφήστε λοιπόν τις μεταξύ σας διαφορές  και αφήστε και τις άλλες μαμάδες στην ησυχία τους. Τόσο απλά!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr