ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Αυτό το επιβλητικό άγαλμα κατασκευάστηκε εκατοντάδες χρόνια πριν. Σήμερα οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν το κρυμμένο μυστικό του..

img

Η Ιταλία έχει έναν ζωντανό και γεμάτο χρώμα πολιτισμό. Εκεί η ιστορία συναντά το σήμερα, και έχοντας πάει και ο ίδιος, μπορώ να πω ότι δε λείπουν πράγματα να δεις και να κάνεις. Τρομακτικά μέρη στην Τοσκάνη, αξιαγάπητοι ντόπιοι, η Ιταλία είναι ένα μέρος που ανακαλύπτεις ξανά και ξανα.

Όταν ανακάλυψαν τα μυστικά του Κολοσσού των Απεννίνων, έπαθα πλάκα με την ευφυΐα των αρχιτεκτόνων και των μηχανικών του 16ου αιώνα. Δεν είναι μόνο ένα έργο τέχνης. Είναι και ένα λειτουργικό κτίριο! Ποιος να το ηξερε;

Ο Κολοσσός των Απεννίνων είναι ένα τεράστιο γλυπτό στους κήπους της Villa Medici στο Pratolino, μια βίλα στην Τοσκάνη που άνηκε στην οικογένεια Medici. Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Giambologna, και φαίνεται να είναι το γλυπτό ενός άντρα. Αλλά όπως ανακάλυψα είναι κάτι παραπάνω από αυτό.

viraltopnews.gr

Ο Κολοσσός των Απεννίνων έχει ύψος 10, 5 μέτρα και είναι κεντρικό γνώρισμα στην Villa Medici στην Τοσκάνη.

viraltopnews.gr

Είναι η προσωποποίηση της οροσειράς των Απεννίνων, ή συγχώνευση ανθρώπου και τοπίου. Παρατήρησε πώς καμιά φορά δεν φαίνεται αν είναι άνθρωπος ή βουνό. Πόσο δημιουργικό!

Αλλά, όσο συναρπαστικό κι αν είναι από μπροστά, αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι τι κρύβεται από πίσω.

viraltopnews.gr

Ο Κολοσσός των Απεννίνων κρύβει πολλά μυστικά. Δείτε την είσοδο και τις σπηλιές μέσα σ’ αυτό το γλυπτό.

viraltopnews.gr

Ένα μοντέλο αποκαλύπτει τις κάμαρες στο εσωτερικό του Κολοσσού.

viraltopnews.gr

Και αυτό το διάγραμμα δείχνει καθαρά τους τοιχογραφημένους και ζωγραφισμένους τοίχους, δύο σιντριβάνια που λειτουργούν, και μια μικρή αίθουσα για ορχήστρα. Αλλά το πιο εντυπωσιακό του στοιχείο; Αν ανάψει φωτιά μέσα στην αίθουσα που βρίσκεται στο κεφάλι του, βγαίνει καπνός από τη μύτη!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr