ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: 7 στοιχεία στην διακόσμηση του σπιτιού που σας προκαλούν άγχος χωρίς να το καταλαβαίνετε

img

1. Έχετε πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια

viraltopnews.gr

Μερικά επιπλέον μαξιλάρια μπορεί να κάνουν τον καναπέ ή το κρεβάτι σας πιο σίγουρα πιο άνετο, αλλά αν το παρακάνετε ίσως σας προκαλέσει στρες. Όχι μόνο δεν περιορίζουν το χώρο που έχετε να καθίσετε, τα επιπλέον μαξιλάρια προορίζονται να καταλήξουν σκόρπια στο πάτωμα. Και σύμφωνα με έρευνα του UCLA, τα γεμάτα σπίτια ισοδυναμούν με αυξημένα επίπεδα των ορμονών του στρες.

2. Χρησιμοποιείται διαφορετικά σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα

viraltopnews.gr

Σχεδόν όλοι έχουν μια συλλογή από διαφορετικά σερβίτσια και ποτήρια όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά καθώς φαίνεται αυτό δημιουργεί στρες στο στρώσιμο του τραπεζιού. Ό,τι δεν έχει ταίρι στη κουζίνα σας, δωρίστε το.

3. Βάφετε σε ζωηρά χρώματα.

viraltopnews.gr

Αν και σας αρέσουν τα έντονα χρώματα όπως το κίτρινο ή το κόκκινο, αυτά στην πραγματικότητα σας στρεσάρουν. Αντί για αυτά, διαλέξτε μπλε και λευκούς τόνους που θα φέρουν τη γαλήνη στο σπίτι σας. Το μπλε έχει δείξει ότι προκαλεί μείωση της πίεσης και σας κάνει να αισθάνεστε υπνηλία, γι” αυτό είναι ιδανικό για υπνοδωμάτια.

4. Έχετε διαλέξει πολλά μοτίβα σε ένα δωμάτιο

viraltopnews.gr

Πάρα πολλά σχέδια σε ένα μέρος προκαλούν στρεσάρισμα. Όταν διαλέγετε σχέδια θυμηθείτε τον κανόνα 60-30-10, όπου το σχέδιο που κυριαρχεί στο δωμάτιο αντιστοιχεί στο 60%, ένα δευτερεύον σχέδιο αναλογεί σε 30% και ένα 10% αναλογεί σε ένα έντονο σχέδιο του χώρου.

5. Υπερφορτώνετε τη βιβλιοθήκη σας

viraltopnews.gr

Φορτώνοντας κάθε εκατοστό της βιβλιοθήκης σας με βιβλία, φωτογραφίες και αντικείμενα, την κάνετε να φαίνεται βαριά και δεν προσδίδει καμία προσωπικότητα. Αυτό μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη υπεύθυνη για το άγχος. Μη φοβάστε τον άδειο χώρο και εκθέστε μόνο τα αγαπημένα σας αντικείμενα.

6. Έχετε πολλούς καναπέδες/πολυθρόνες που δεν είναι άνετοι.

viraltopnews.gr

Διαλέξτε ένα καναπέ όχι μόνο αισθητικά ωραίο, αλλά τη στιγμή που θα κάθεστε θα νιώθετε χαλαρωμένοι. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στον χώρο σας.

7. Δεν σκέφτεστε πως φαίνεται η ντουλάπα σας.

viraltopnews.gr

Μια έρευνα έδειξε ότι το 28% των γυναικών βλέπουν τη ντουλάπα τους ως το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να είναι οργανωμένο. Ακόμα και αν δεν έχετε μια τεράστια ντουλάπα, δεν υπάρχει δικαιολογία να έχετε πεταμένα παπούτσια στο πάτωμα. Επενδύστε σε μια καλή ντουλάπα ή κομοδίνο και δε θα ψάχνετε ξανά μανιωδώς τα αγαπημένα σας ρούχα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr