ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Μόλις τοποθετεί το τελευταία τούβλο, φαίνεται σαν μια πρόχειρη και τσαπατσούλικη σκεπή. Όταν όμως τη δείτε από μακρυά; ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

img

Μια ομάδα χτιστών τούβλων στο Μεξικό αρνούνται ακολουθήσουν τα κλασικά πρότυπα για τις στέγες, και χτίζουν θολωτές οροφές από τούβλα.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube μας αποκαλύπτει τα μυστικά της εργασίας των τεχνιτών και πως δημιουργούν μια όμορφη θολωτή οροφή χωρίς απολύτως κανένα στήριγμα. Το μόνο που έχουν είναι το ένστικτο, η εμπειρία τους και το κονίαμα ταχείας πήξης. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

“Για να δημιουργήσουν μια τέτοια κυρτή οροφή με τούβλα και κανένα στήριγμα, οι κατασκευαστές πρέπει να χρησιμοποιούν ένα κονίαμα που στεγνώνει γρήγορα, ώστε το τούβλο να μείνει στη θέση του μόλις το τοποθετήσουν,» περιγράφει ένα άρθρο την τεχνική, επίσης γνωστή ως “Καταλανικά θησαυροφυλάκια”.

Όλα τα κομμάτια από τούβλο τοποθετούνται με το χέρι, ένα προς ένα, μέχρι που η οροφή αρχίζει να κλείνει. Δεν κάνουν προ-μέτρηση των τούβλων ούτε έχουν οποιοδήποτε σύστημα.”

Μοιραστείτε το βίντεο για να δουν όλοι αυτή την απίστευτη τεχνική και τους πραγματικά ταλαντούχους χτίστες τούβλων!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr