ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Αυτό το καταφύγιο αξίας 16,5 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να αντέξει μέχρι και πυρηνική έκρηξη!

img

Έχετε δει την ταινία Panic Room με την Τζόντι Φόστερ; Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν ένα ασφαλές μέρος στο σπίτι τους σε περίπτωση που γινόταν μια αποκάλυψη με ζόμπι, πυρηνική έκρηξη ή βίαιη εισβολή εξωγήινων.

Ένας άντρας το έκανε πραγματικότητα, κατασκευάζοντας ένα ιδιωτικό καταφύγιο, αξίας 16,35 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ικανό να αντέξει έκρηξη 20 κιλοτόνων. Επίσης είναι κατάλληλο για προστασία και από άλλες δυνητικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστροφών, πολιτικών  αναταραχών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

viraltopnews.gr

Χτίστηκε το 1969 και ανακαινίστηκε το 2012, το καταφύγιο, βρίσκεται στη Πολιτεία της Τζόρτζια, έχει τοίχους πάχους 1 μέτρου, διαθέτει συστήματα εισαγωγής αέρα, ένα δωμάτιο νοσοκόμας, ντους απολύμανσης και ένα σύστημα παρακολούθησης αξίας 96.000 ευρώ.

Εντάξει, αυτό είναι ελαφρώς καλύτερο από το δωμάτιο πανικού της Τζόντι…

Ο Κρις Σάλομον, συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην ασφάλεια του προσωπικού, δήλωσε:

“Αυτό το ακίνητο προσφέρει το απόλυτα ασφαλές καταφύγιο για κάθε οικογένεια, επιχείρηση ή κυβέρνηση που θέλει την απόλυτη ασφάλεια και άνεση. Οι ανακαινίσεις περιλαμβάνουν παροχές που ανταγωνίζονται κάθε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μόνο που βρίσκεται 14 μέτρα υπόγεια, είναι αδιαπέραστο και μη ανιχνεύσιμο.”

viraltopnews.gr

“Ακριβώς η τοποθεσία που θα θέλατε να περάσετε ένα διάλειμμα πέντε αστέρων”, αστειεύεται ο Κρις.

Χωρίζεται σε δύο ορόφους, το πρώτο επίπεδο διαθέτει ένα κοινόχρηστο χώρο, καθώς και δωμάτια για το προσωπικό (αν το σπίτι σας κοστίζει τόσα, θα χρειαστείτε μερικούς υπαλλήλους να σας ταΐζουν σταφύλια, ενώ θα πέφτουν οι βόμβες). Το δεύτερο επίπεδο όμως είναι πολύ πιο πολυτελές: σκεφτείτε τέσσερα εκπληκτικά διαμερίσματα, το καθένα με κουζίνα, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και μπάνιο.

Ποιος θα ήθελε να αγοράσει ένα τέτοιο μέρος; Το ακίνητο διαφημίζεται ως μια πιθανή εταιρική υποχώρηση, για να φυλάξει χρυσό ή άλλα τιμαλφή, ως ένας χώρος εκπαίδευσης – ή απλά το απόλυτο ιδιωτικό σπίτι.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr