ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: 8 σταθμοί μετρό σε ολόκληρο τον κόσμο που θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε από κοντά!

img

Ζούμε με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνουν έτσι και οι δικοί μας, γιατί όχι;

Πόσο βαρετή είναι η αναμονή μας στις αποβάθρες του μετρό; Πολύ, το ξέρω. Φαντάσου τον εαυτό σου μέσα στο σταθμό του μετρό να περιμένεις το τρένο και στα ξαφνικά να αντιλαμβάνεσαι πως όλα γύρω σου είναι τόσο όμορφα αρχιτεκτονικά που σε προκαλούν να κάτσεις λίγο παραπάνω! Ορίστε 8 τρανταχτά παραδείγματα από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε από κοντά γιατί τους λατρέψαμε! Το λιγότερο…

Σταθμός μουσείο, Τορόντο – Καναδάς

viraltopnews.gr

Μιας και βρίσκεται κάτω από το μουσείο Ontario, μάντεψε από που έχει επηρεαστεί. Σ ΄αυτό το σταθμό θα βρεις ένα μείγμα πολιτισμών με επιρροές από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κίνα, Μεξικό αλλά και από τον ίδιο τον Καναδά και τους πρώτους κατοίκους του.

Ο σταθμός Radhuset, Στοκχόλμη – Σουηδία

viraltopnews.gr

Ένας σταθμός για τους λάτρεις της τέχνης με έναν διάδρομο – γκαλερί 70 μιλίων.

Σταθμός Τολέδο, Νάπολη – Ιταλία

viraltopnews.gr

Στην Ιταλία από την άλλη χρησιμοποίησαν όχι έναν, όχι δυο αλλά 90 (!) καλλιτέχνες προκειμένου να δημιουργήσουν σταθμούς έργα τέχνης. Ο σταθμός του Τολέδο με καλλιτεχνικό θέμα εμπνευσμένο από τα στοιχεία του νερού και του φωτός ανακηρύχθηκε από το CNN ως ο πιο εντυπωσιακός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης για το 2014.

Σταθμός Universita, Νάπολη – Ιταλία

viraltopnews.gr

Άλλος ένας από τους σταθμούς έργα τέχνης της Ιταλίας δια χειρός Karim Rashid, ο οποίος χρησιμοποίησε μια ειδική εκτύπωση (φακοειδής) για να αποτυπώσει το βάθος της κίνησης στα έργα του.

Πανεπιστήμιο Hafencity, Γερμανία

viraltopnews.gr

Και να τι συμβαίνει όταν αλλάζει ο φωτισμός στο σταθμό

viraltopnews.gr

Σταθμός ζωολογικού κήπου, Πεκίνο – Ιαπωνία

viraltopnews.gr

Ο τρίτος σταθμός με τις περισσότερες στάσεις στον κόσμο. Γιατί μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο πάντα αξίζει τον κόπο…

Στοά Szent, Βουδαπέστη – Ουγγαρία

viraltopnews.gr

Αυτή η τελείως σκαλώτική διακόσμηση είναι έργο του Tamás Komoróczky και έτσι για να καταλάβεις το μέγεθος του ταλέντου που έχει ο τύπος, μάθε πως η «φίρμα» για την οποία εργάζεται έχει βραβευτεί για διακοσμήσεις σταθμών.

Σταθμός Avotovo, Ρωσία

viraltopnews.gr

Αυτός ο σταθμός που θυμίζει αρχαίο ναό βραβεύτηκε από την Guardian ως ο ομορφότερος σταθμός μετρό για το 2014. Δεν περιμέναμε και τίποτα λιγότερο από τους Ρώσους…


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr