ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Αρχιτέκτονας σχεδιάζει μικροσκοπικά διαμερίσματα πάνω από πάρκινγκ αυτοκινήτων!

img

Ένας αρχιτέκτονας σχεδίασε μια σειρά μικροσκοπικών σπιτιών που στηρίζονται σε στύλους πάνω από πάρκινγκ αυτοκινήτων σαν λύση για την στεγαστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Bill Dunster OBE πιστεύει ότι τα σπίτια αυτά μπορούν να χτιστούν και πάνω από εγκαταστάσεις όπως χώροι πάρκινγκ για εξοικονόμηση χώρου.

Έχουν μέγεθος 6 τετραγωνικά, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτά ηλιακά πλέγματα, συστήματα ανακύκλωσης νερού και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

viraltopnews.gr

Οι σχεδιαστές τους λένε ότι τα σπίτια, τα οποία κοστίζουν από 55.000 ως 60.000 λίρες, μπορούν να νοικιαστούν για 750 λίρες το μήνα μαζί με τους λογαριασμούς.

viraltopnews.gr

Το ZEDfactory, η εταιρία του Dunster, έχει προσεγγίσει το δημοτικό συμβούλιο της Οξφόρδης προκειμένου να δοκιμάσουν την χρήση 50 τέτοιων σπιτιών και προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος.

viraltopnews.gr

Το συμβούλιο εξετάζει τις προτάσεις για το χτίσιμο πάνω από 1.500 οικολογικών σπιτιών πάνω από χώρους πάρκινγκ της πόλης.

viraltopnews.gr

Αν και κάποιοι βλέπουν τα σπίτια σαν ιδανική λύση για την έλλειψη κατοικιών στην πόλη, η ιδέα δεν έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται ακόμα.

viraltopnews.gr

Το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται εξαιτίας της μόλυνσης του αέρα, της υποτίμησης της αξίας της γης και το κόστος υλοποίησης.

viraltopnews.gr

Αλλά ο Dunster λέει ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που περνάνε από τα πάρκινγκ είναι μικρότερος από ότι στην μέση της πόλης, έτσι η μόλυνση δεν θα ήταν πρόβλημα. (δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά αυτό)

viraltopnews.gr

Επιπλέον, αν και τα σπίτια χρειάζονται άδεια σχεδιασμού 25 χρόνων, μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία αν το συμβούλιο θέλει να αναπτύξει διαφορετικά το σημείο.

viraltopnews.gr

Ο Alex Hollingsworth, μέλος της επιτροπής σχεδιασμού, είπε: “Το δημοτικό συμβούλιο είναι πάντα ανοιχτό σε πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – θα εξετάσουμε προσεκτικά κάθε πιθανή λύση.”

viraltopnews.gr

Ο Craig Simmons, επικεφαλής του Πράσινου Κόμματος του δημοτικού συμβουλίου, ισχυρίζεται ότι η πρόταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

viraltopnews.gr

Πρόσθεσε: “Είναι πολύ καλά υπολογισμένο. Θα ήταν ανόητο από την πλευρά του συμβουλίου να αρνηθεί την προσφορά για δοκιμή.”

viraltopnews.gr

Αλλά ο αρχιτέκτονας παρακινεί το συμβούλιο να βιαστεί και να αποφασίσει, ισχυριζόμενος ότι θα μεταφέρει αλλού την ιδέα του αν το συμβούλιο δεν την δεχτεί σύντομα.

viraltopnews.gr

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχουν σκεφτεί 1000 λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο τόσο μεγάλο που να μην μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Δεν καταλαβαίνω προς τι η καθυστέρηση.

Τα σπίτια χτίζονται με καλύτερες προδιαγραφές και σχεδιάζονται πιο προσεκτικά από κάθε άλλο συγκρότημα της πόλης. Επίσης, μπορούν να επεκταθούν για να χτιστούν πιο οικονομικά σπίτια για εργάτες που δεν έχουν χρήματα να μείνουν εκεί, επειδή είναι ακριβά… είναι σαν μεταφορικά μέσα που ενώνουν το ένα σημείο με το άλλο.”

“Είναι ώρα η Οξφόρδη να δείξει λίγη ηγετική ικανότητα σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε μαζέψει αρκετά χρήματα και έχουμε δώσει στο συμβούλιο της πόλης την πρώτη ευκαιρία να το δοκιμάσει, αλλά μιλάμε και με άλλους τοπικούς φορείς. Αν το συμβούλιο δεν βιαστεί, θα πάμε αλλού.”

Ο Dunster αυτή τη στιγμή συνομιλεί και με το δημοτικό συμβούλιο του Bath και του Sutton στο Λονδίνο για να χτίσει τέτοια σπίτια εκεί.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr