ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Το σπίτι των ονείρων σου είναι κάπως έτσι: Γίνεται «ένα» με το περιβάλλον, και κάθε δωμάτιο έχει συγκλονιστική θέα!

img

Με την πρώτη ματιά, αυτό το απίστευτο παραθαλάσσιο σπίτι φαίνεται να εναρμονίζεται πλήρως με την ακτογραμμή της Νότιας Αφρικής. Και δικαίως. Η πολυώροφη κατοικία σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, SAOTA, με έδρα το Κέηπ Τάουν. Στρατηγικά χτισμένη στην κορυφογραμμή κάτω από το βουνό Lions Head, έχει θέα στο Robben Island.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Η απότομη θέση της κατοικίας, απαιτούσε έναν πολύ προσεκτικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ωστόσο, όχι μόνο ο στόχος επετεύχθη, αλλά το σπίτι καταφέρνει να ενσωματώνεται, τρόπον τινά, στον περιβάλλοντα χώρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κάθε δωμάτιο έχει συγκλονιστική θέα, οπότε μιλάμε για αξιοποίηση του εξωτερικού τοπίου κατά 360 μοίρες!

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Το σαλόνι, η βεράντα και η πισίνα, βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα για να περιοριστεί η ανάγκη ανασκαφής, ενώ τα υπνοδωμάτια είναι στο πάνω πάτωμα ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ιδιωτικότητα. Όλοι οι χώροι λούζονται στο φως, ενώ η επιφάνεια του πατώματος με αμμοβολή συντελεί ώστε να φαίνεται το σπίτι σαν συνέχεια του… βουνού!

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr