ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Προφιτερολ ταψιού! Η απόλυτη απόλαυση! Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

img

Δεν υπάρχει αυτό το γλύκο!Προφιτερολ έχουμε φάει πολλές φορές,προφιτερολ σε γλυκο ταψιου ομώς; Υλικά

  • 1 μονό πακέτο φρυγανιές
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 κ.σ. άχνη
  • για την κρέμα
  • 350 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
  • Αν θέλουμε,χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.
  • Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.
  • Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα,το κακάο και τη ζάχαρη.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη!
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
  • Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
  • Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας,το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
  • Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές,μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι.
Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια, σπιτικά ή έτοιμα,αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί,τα καλύψουμε στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι με σαντιγί.