ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Πεντανόστιμα Muffins με κανέλα γεμιστά με Nutella
Φανταστικά, αφράτα, πεντανόστιμα, μυρωδάτα με κανέλα muffins γεμιστά με nutella με επικάλυψηζάχαρης και κανέλας. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κεκάκι, πλούσιο σε γεύση και άρωμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
Για τα muffins:
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα θηκών ταψιού
- 200 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα θηκών ταψιού
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 240 ml γάλα
- 12 κ.σ. νουτέλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη muffins: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο (150 γρ.) και τη ζάχαρη (200 γρ.) και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αυτά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και τα προσθέτετε στο μείγμα σταδιακά, λίγο τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα ώστε να ενσωματώνεται πλήρως το αλεύρι μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε και το γάλα, λίγο τη φορά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
Παίρνετε ένα αντικολλητικό ταψάκι με 12 θήκες για muffins και βουτυρώνετε καλά κάθε θήκη. Μετά ρίχνετε στις θήκες (μια τη φορά) αρκετή ζάχαρη κρυσταλλική φροντίζοντας να καλυφθεί καλά κάθε θήκη. Τινάζετε τη περίσσια ζάχαρη σε μπολ και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ζαχαρώσετε όλες τις θήκες. (βλέπε τη διαδικασία πιο κάτω στο βίντεο).
Στρώνετε σε κάθε θήκη από μια κανονική κ.σ. ζύμης muffins, από πάνω βάζετε 1 κ.σ. νουτέλα και τέλος καλύπτετε τη νουτέλα με μια μεγάλη κ.σ. ζύμης muffins. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία ώστε να καλύψετε και τις 12 θήκες muffins. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε να μισοκρυώσουν.
Για επικάλυψη ζάχαρης κανέλας: Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το αφήνετε σε μπολ να χλυαρίνει. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά τη ζάχαρη με τη κανέλα. “Βουτάτε” τη κορυφή των muffins πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης κανέλας, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε.
Βλέπε βίντεο με εκτέλεση συνταγής βήμα-βήμα: