ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ξεχάστε τα δημητριακά για πρωινό είναι το κέικ σοκολάτας και κάνει θραύση στο εξωτερικό!

img

Πάντα μας έλεγαν ότι η σοκολάτα και τα γλυκά δε μας κάνουν καλό. Αλλά μία κορυφαία ειδικός σε θέματα διατροφής αμφισβητεί αυτή τη πεποίθηση, λέγοντας ότι τρώγοντας για πρωινό κέικ σοκολάτας, ότι θα είναι η μεγαλύτερη τάση στο φαγητό για την επόμενη χρονιά.

Αλλά πριν σταματήσετε το ταχίνι και το μέλι, υπάρχει μια μικρή παγίδα: δεν είναι όλα τα κέικ σοκολάτας ιδανικά για πρωινό (δυστυχώς).

viraltopnews.gr

Η ειδικός σε τάσεις φαγητού Liz Moskow, δήλωσε στο Food Business News ότι νέες μελέτες εξυμνούν τις ευεργετικές ωφέλειες του κακάου, που δυνητικά βάζουν στο τραπέζι μας τη σοκολάτα και τα σοκολατένια κέικ.

«Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Syracuse δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη, και συγκεκριμένα στη γνωστική λειτουργία – τον αφηρημένο συλλογισμό, τη μνήμη, τη συγκέντρωση.

«Η σκέψη είναι ότι η κατανάλωση σοκολάτας μας προετοιμάζει για την ημέρα εργασίας, και η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να ενσωματώσουμε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή μας είναι το πρωινό.»

Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δείχνει ότι η κατανάλωση ενός γλυκού στο πρωινό, βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε κέικ σοκολάτας στο πρωινό, επειδή ο μεταβολισμός μας είναι περισσότερο δραστήριος το πρωί.

viraltopnews.gr

Δυστυχώς, όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, έχει μια μικρή παγίδα. Η κατανάλωση κέικ σοκολάτας για πρωινό υπονομεύεται αν το πρωινό περιέχει αρκετή ζάχαρη και λιπαρά.

Αυτό σημαίνει ότι ένα κέικ μαύρης σοκολάτας με λίγη ζάχαρη ή χαμηλά λιπαρά, θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Η διατροφολόγος Alison Hornby ανέφερε ότι οι δύο μελέτες επικεντρώνονται στα φυσικά εκχυλίσματα του κακάο, και όχι σε σοκολατένιες μπάρες και κέικ με ζάχαρη. Αλλά συμπλήρωσε ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αρκεί να μη τη τρώμε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.