ΧΡΗΣΙΜΑ: 10 εύκολα σχέδια face painting για παιδιά

img

Ακόμα κι αν δεν είστε καλή στη ζωγραφική, το face painting (ευτυχώς) δεν απαιτεί την ίδια δεξιοτεχνία, γι’ αυτό τις φετινές Απόκριες μπορείτε να πειραματιστείτε με εντυπωσιακά σχέδια που θα ενθουσιάσουν το παιδί. Πριν αρχίσετε, όμως, φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα σύνεργα- ενδεικτικά δείτε μια παλέτα χρωμάτων εδώ. Πρέπει επίσης αν βεβαιωθείτε ότι το παιδί δεν έχει εμφανίσει κάποιου είδους δερματική αλλεργία- σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Η αγαπημένη μας Kitty απ’ τα παλιά

viraltopnews.gr

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το άσπρο χρώμα για να σχηματίσετε το πρόσωπο της Kitty με το σφουγγαράκι και στη συνέχεια ζωγραφίστε τον φιόγκο και τη μύτη. Στο τέλος, με μαύρη μπογιά, «περάστε» το περίγραμμα του προσώπου και τα μουστάκια. Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η εμμονή με την Έλσα (και) στο face painting

Το καλύτερο δώρο για μια μικρή φαν της Έλσας είναι να φέρετε λίγη απ’ τη λάμψη της παγωμένης πριγκίπισσας του Frozen στο πρόσωπό της. Χρειάζεστε τρία χρώματα (γαλάζιο, μπλε και άσπρο) και δύο πινέλα (ένα χοντρό και ένα πιο λεπτό). Έπειτα, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

Ένα τρομακτικό και πρωτότυπο φίδι

viraltopnews.gr

Μια από τις πιο εύκολες ιδέες για αρχάριους στην τέχνη του face painting. Όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να κάνετε και πολλά- το στόμα του φιδιού κλέβει την παράσταση.

Οι λίγο πιο προχωρημένοι, μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο και στο πλάι με έναν τρομακτικό δεινόσαυρο:

viraltopnews.gr

Ένας φοβερός και τρομερός καρχαρίας

viraltopnews.gr

Στην ίδια λογική, ένας καρχαρίας θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις.

Spiderman ο κλασικός!

viraltopnews.gr

Κάποιες αγάπες μένουν ανεξίτηλες για τα μικρά μας αγόρια και οι σούπερ ήρωες σίγουρα ανήκουν σε αυτές. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς θα ζωγραφίσετε τη μάσκα του Spiderman. Απλώς, θα πρέπει να έχετε αρκετά αποθέματα κόκκινης μπογιάς.

Πειρατής με… γενειάδα!

viraltopnews.gr

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες για την ζωγραφισμένη μάσκα του πειρατή. Η λεπτομέρεια της γενειάδας και το κόψιμο στο μάγουλο «κλέβουν» τα βλέμματα.

Και ένας εντυπωσιακός Batman

viraltopnews.gr

Ξεκινώντας από την άσπρη βάση στο μέτωπο, συνεχίζετε με το περίγραμμα της μάσκας του Batman, που στη συνέχεια θα «γεμίσετε» με μαύρη μπογιά.

Αυτό το σχέδιο απαιτεί κάποια επιδεξιότητα με το μολύβι και το πινέλο όταν φτιάχνετε το περίγραμμα για να μην σας ξεφύγει καμία γραμμή.

Λαγός με… καρότα

viraltopnews.gr

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για τη μάσκα του λαγού. Με ένα σφουγγάρι η χοντρό πινέλο απλώνετε την άσπρη μπογιά, έπειτα συνεχίζετε με τη λευκή και προσθέτετε τα φρύδια, τα μουστάκια και τα δόντια. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχάσετε και το δάχτυλο- καρότο -είναι αυτό που κλέβει την παράσταση.

Πάρτε μερικές ιδέες για το πώς να το φτιάξετε από εδώ:

Σκελετός για ατρόμητα αγόρια

viraltopnews.gr

Μπόλικη άσπρη και μαύρη μπογιά, σφουγγαράκια και δύο πινέλα (ένα χοντρό και ένα λεπτό) είναι όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε μια μεγαλοπρεπή μάσκα του… τρόμου.

Αυτή η μαμά έκανε πιο λεπτομερή δουλειά και μοιράστηκε μαζί μας το έργο της:

Η όμορφη πεταλουδίτσα

viraltopnews.gr

Φτιάξτε το περίγραμμα της πεταλούδας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και στη συνέχεια εμπλουτίστε το ανάλογα με τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες.

Πάρτε κάποιες ιδέες από το παρακάτω βίντεο:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr