ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Λουκουμάδες πατάτας με τυρί και ζαμπόν. Μία συνταγή που θα την αγαπήσετε!
Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο.
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
- 100 γραμμάρια αλεύρι 00
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
- 3 φέτες ζαμπόν
- Τυρί προβολόνε
- Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
– Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
– Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
– Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
– Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.