ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Συνταγή από επαγγελματία ζαχαροπλάστη για μελομακάρονα
Είναι μια συνταγή που κάνω τα τελευταία χρονια και πραγματικά ειναι τα ωραιότερα που θα έχετε φάει. Ελαφρώς τραγανά απέξω και λιώμα μέσα!
Μειγμα 1:
- 550γρ ηλιελαιο
- 160γρ ζαχαρη
- 107 γρ νερο
- 42γρ κονιακ
- 35γρ ξυσμα πορτοκαλιου
- 196γρ χυμο πορτοκαλιου
- 8γρ κανελα
- 4γρ γαρυφαλλο
- 9γρ μοσχοκαρυδο
Μειγμα 2:
- 1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο
- 4 κ.σ σιμιγδαλι ψιλο
- 2 κοφτες κ.σ μπεικιν παουντερ
Σιροπι:
- 2 ποτηρια νερο
- 2 ποτηρια ζαχαρη
- 1 ποτηρι μελι
Ποτηρι=250γρ
Κλασικο μεσαιο ποτηρι
Ξεκιναμε με το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10′ και το αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα του μειγματος 1 τα ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη και στη συνεχεια ριχνουμε μεσα σε αυτο,το μειγμα 2
Ανακατευουμε με τα χερια απεξω προς τα μεσα και σταυρωτα. Δεν ζυμωνουμε σε καμια περιπτωση. Δενει αμεσως.
Πρεπει να βγει μια πολυ απαλη μαλακη ζυμη
Πλαθουμε μικρα στενομακρα μπαλακια σαν σουτζουκακια
Τρυπαμε με ενα πηρουνι σε διαφορα σημεια την επιφανεια τους
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 185 βαθμους για 20′-25′ στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις.
Οπως ειναι καυτα απο το φουρνο τα ριχνουμε στο κρυο σιροπι λιγα λιγα.
Τα αφηνουμε για 30 δευτερολεπτα.
Ανοιγουμε ενα να δουμε αν μελωσε καλα μεσα.
Τα βαζουμε σε μια πιατελα και πασπαλιζουμε με καρυδια η αμυγδαλα τριμμενα η κανουμε γραμμες απο λιωμενη σοκολατα!