ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Στριφογυριστοί λουκουμάδες πεντανόστιμοι!
Τραγανοι απ εξω και μεσα αφρατοι σαν τσουρεκακια!!! Κατι μου λεει οτι θα κανουν θραυση στο διαδίκτυο!!!
Λουκουμαδες στριφογυριστοι
Υλικα
- 2 κουταλιες σουπας βουτυρο λιωμενο
- 1 φλυτζανι τσαγιου γαλα φρεσκο χλιαρο
- 2 κουταλιες σουπας ζαχαρη
- 1 αβγο
- 1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
- 1 πακετο μαγια ξηρη
- 3 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
Σε ενα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα να είναι χλιαρά. Τα ρίχνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε την μαγιά κι ανακατεύουμε καλα. Προσθέτουμε το αβγό την ζάχαρη το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χερι η με το μιξερ. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 με 1μιση ωρα. Ζυμώνουμε για λιγο και αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτα περιπου, να διπλασιαστεί και παλι ο ογκος του. Αφου φουσκωσει για δευτερη φορα, κοβουμε τη ζυμη σε 16 ισομεγεθη μπαλακια. Ανοίγουμε δηλαδη το ενα χερι πηγαινει επανω και το αλλο χερι προς τα κατω. Ενωνοουμε στον αερα τις δυο ακρες και το κορδονι γινεται κοτσιδα μονο του. Τσιμπαμε τις ακρες να ενωσουν για να μη μας ανοιξουν οι κοτσιδες. Αφηνουμε σε αλευρωμενο παγκο να φουσκωσουν για 20 λεπτα περιπου. Στα 10 λεπτα τα γυριζουμε το πανω κατω, για να φουσκωσουν και απο την πλευρα που ακουμπουσε στον παγκο.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια για 4-5 λεπτα το καθενα. Βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι και βουταμε τους λουκουμαδες σε κανελοζαχαρη.
Δείτε και το βιντεο που θα σας βοηθήσει