TIPS: Μυστικά tips για να πετύχεις τα τέλεια Μελομακάρονα!
Για να σου πετύχουν τα μελομακάρονα διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω tips:
Σοκολατένια μελομακάρονα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα μελομακάρονα
- 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού (και το ξύσμα από τα πορτοκάλια)
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ.ελαιόλαδο
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (δίνει ωραίο άρωμα)
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/5 κ.γ. γαρίφαλο
- 1.200 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
- Έξτρα μέλι για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, πλυμμένο, κομμένο στα 2
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 100 γρ. μέλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας.
- Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, τη σόδα και όλα τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι για λίγο, γιατί δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα το μείγμα για να μη σφίξει.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους με τον τρίφτη του τυριού.
- Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
- Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε καυτά στο κρύο σιρόπι.
- Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι.
- Τοποθετούμε μια στρώση από τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μελομακάρονα.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr