ΟΜΟΡΦΙΑ: Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που μας γερνάει πρόωρα!

img

Το δέρμα μας είναι ο καθρέπτης των καθημερινών μας συνηθειών που επιδρούν είτε θετικά είτε αρνητικά στην υγεία και σφριγηλότητά του. Ένα πολύ ζεστό μπάνιο μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο αθώο. Και υπάρχουν αποδείξεις.

Η σωματική δραστηριότητα, οι 7-8 ώρες ύπνου, η προστασία από τον ήλιο, τα σωστά για την επιδερμίδα σας καθαριστικά προιόντα, ο περιορισμός της καφείνης και του αλκοόλ και η διακοπή του τσιγάρου μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές, ανακόπτοντας τα σημάδια που ο αδυσώπητος χρόνος αφήνει στο πέρασμά του.

Κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος της ημέρας μπορεί σταδιακά να μην επιδράσει τόσο θετικά για το δέρμα σας, γερνώντας το συντομότερα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πολύ ζεστό έως καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει αγγειοδιαστολή. Έτσι μπορεί να δημιουργηθούν κόκκινοι λέκεδες στο δέρμα, γνωστοί ως ευρυαγγείες.

viraltopnews.gr

Είναι σύνηθες να εμφανίζεται μετά τα 40 και να ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό έως κρύο νερό.

viraltopnews.gr

Ως προς το υπόλοιπο σώμα, καλό θα ήταν το μπάνιο σας να γίνεται με χλιαρό (αν όχι δροσερό) νερό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr