ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πρόωρα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του μαστού που οι γυναίκες δεν παίρνουμε στα σοβαρά!

img

Με την τακτική μαστογραφία, πολλοί καρκίνοι του μαστού έχουν ανακαλυφθεί σε πρώιμο στάδιο, και έτσι μπόρεσαν και σώθηκαν πολλές γυναίκες. Όμως δεν ανακαλύφθηκαν όλες οι περιπτώσεις του καρκίνου του μαστού από τη μαστογραφία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν σημάδια προειδοποίησης έως ότου έχει αναπτυχθεί ο καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τακτικά μαστογραφία.

Συνήθως τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού πιστεύεται ότι είναι η αλλαγή στην εμφάνιση ή την αίσθηση του μαστού και της θηλής.

Έτσι, αν αντιμετωπίσετε μερικά από τα ακόλουθα προειδοποιητικά σημάδια , θα πρέπει αμέσως να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Δεν σημαίνει αμέσως κιόλας αν έχετε ένα από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια ότι έχετε καρκίνο, και γι ‘αυτό έχει μεγάλη σημασία  να δείτε ένα γιατρό, για να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος.

Όπως κάθε είδος καρκίνου , οι πιθανότητες επιβίωσης είναι σημαντικά υψηλότερες εάν το ανακαλύψετε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να αγνοήσετε οποιοδήποτε από τα προειδοποιητικά σημάδια που το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το υγρό που διαρρέει από τη θηλή σας υποδεικνύει τον καρκίνο του μαστού. Είναι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος, όταν η θηλή έχει πραγματικά συμπιεστεί.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με μια περίεργη μάζα στο  στήθος τους. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, η διόγκωση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να πανικοβάλλει , γιατί μερικές γυναίκες έχουν περισσότερες διόγκωσεις στο στήθος τους από οτι άλλες. Πρόκειται για φυσιολογικό ιστό του μαστού, όταν η διόγκωση αυτή μπορεί να γίνει αισθητή σε όλο το μαστό και το άλλο στήθος σας έχει ακριβώς την ίδια διόγκωση.

Θα πρέπει να ανησυχείτε  όταν αισθάνεστε οτι τα κομμάτια είναι πιο σκληρά ή διαφορετικά από το υπόλοιπο του μαστού ή από τον άλλο μαστό, διότι μόνο έτσι μπορούμε να το εκλάβουμε ως ένα πρώιμο σημάδι του καρκίνου του μαστού ή καλοήθη πάθησης του μαστού.

Έτσι, για να συνοψίσω, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό όταν αισθανθείτε κάτι διαφορετικό από το υπόλοιπο στήθος σας ή και διαφορετικό από το άλλο στήθος σας, ή όταν η αλλαγή είναι ξαφνική και την καταλάβετε ή αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή στο ένα στήθος που δεν έχει το άλλο.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα νέο εξόγκωμα δεν σημαίνει ότι θα είναι καλοήθες, αν είχατε καλοήθη όγκο στο παρελθόν. Αλλά για να είστε 100% σίγουροι θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα γιατρό ώστε να μπορείτε να ελέξετε τι το προκάλεσε.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το υγρό που διαρρέει από τη θηλή σας υποδεικνύει τον καρκίνο του μαστού. Είναι  εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος, όταν η θηλή έχει πραγματικά συμπιεστεί.

Αυτό που θα μπορούσε πραγματικά να εκδηλώσει ένα σημάδι  καρκίνου του μαστού ή άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας είναι όταν υπάρχει εκροή των θηλών, χωρίς ωστόσο να έχετε σφίξει τη θηλή σας, η οποία εμφανίζεται μόνο στον ένα μαστό κκαι η εκροή αυτή είναι αιματηρή ή καθαρή και όχι γαλακτώδη

Προκειμένου να δείτε αν πρόκειται για  καρκίνο του μαστού ή οποιοδήποτε είδος λοίμωξης, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως ένα γιατρό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr