ΓΥΝΑΙΚΑ: Τα 4 σημάδια που σου στέλνει το δέρμα σου αλλά τα αγνοείς

img

Και τι σημαίνει το κάθε ένα από αυτά.

Μια προσεκτική ματιά στη σύνθεση του δέρματός σου μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα για τη συνολικότερη υγεία του οργανισμού σου.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν 4 συγκεκριμένα σημάδια που σου στέλνει το δέρμα σου αλλά μάλλον τα αγνοείς.

Δες ποια είναι αυτά και τι μπορεί να σημαίνουν για την υγεία σου.

1) Αν το δέρμα κάτω από τα μάτια σου είναι ξηρό, μάλλον δεν πίνεις αρκετό νερό. Η αφυδάτωση κάνει το δέρμα (και ειδικά την περιοχή γύρω από τα μάτια) να μοιάζει σφιχτή και ζαρωμένη.

2) Όταν το μέτωπό σου είναι λιπαρότερο από το συνηθισμένο, υπερβάλλεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου. Ναι, μπορεί να συμβεί. Στην πραγματικότητα, το υπέρμετρο πλύσιμο προκαλεί την παραγωγή περισσότερου σμήγματος παρά το καθαρό πρόσωπο που επιθυμείς.

3) Αν έχεις σπασίματα γύρω από το στόμα σου, τότε αγγίζεις πολύ το πρόσωπό σου. Παρόλο που φαίνεται άκακη συνήθεια, δεν είναι καθώς μπορεί να ευθύνεται από τα ενοχλητικά εξογκώματα γύρω και πάνω από το κάτω μέρος του προσώπου σου έως και -πολύ χειρότερα- βακτηριακές λοιμώξεις.

4) Σε περίπτωση που τα μάγουλά σου έχουν υφή γυαλόχαρτου, πολύ πιθανό να έχεις βρεθεί πολύ κοντά σε ατμοσφαιρική μόλυνση. Η εκτεταμένη έκθεση στον αέρα της πόλης μπορεί να κάνει το δέρμα και ειδικά στα μάγουλα να έχει θαμπή και τραχιά υφή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr