ΑΣΚΗΣΗ: Πόνοι στα Πόδια ΤΕΛΟΣ! 6 Άκρως αποτελεσματικές ασκήσεις για ΑΜΕΣΗ ανακούφιση.

img

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα οστά μας συνδέονται μεταξύ τους στο σώμα και ως εκ τούτου, ο πόνος σε μια περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, ο πόνος που προέρχεται από το πέλμα, προκαλεί πόνο σε όλο το πόδι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, πάνω από 25, για τον πόνο στα πέλματα, όπως κάλοι, άκανθοι πτέρνας, αρθρίτιδα, μύκητες, επικαλυπτόμενα δάχτυλα και ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών και όλα αυτά οδηγούν σε κάποιου είδους ενόχληση.

Τα πέλματα συνδέονται με πολλά σημεία του σώματος και σύμφωνα με την κινεζική ρεφλεξολογία, είναι η πηγή του συνόλου της υγείας του σώματος.

Για αυτό το λόγο, υπάρχουν πολλές λύσεις αποτοξίνωσης των πελμάτων σας που βασίζονται στο ότι τα πόδια είναι το ιδανικό μέρος για αποβολή τοξινών. Προκειμένου να ανακουφίσετε τον πόνο των πελμάτων σας και κατ’ επέκταση των ποδιών σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές αποτελεσματικές εναλλακτικές ασκήσεις τεντώματος και θα νιώσετε καλύτερα σε μόλις 5 λεπτά.

Ανύψωση δαχτύλων

Ανυψώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας, ενώ στέκεστε όρθιοι. Σηκώστε τα 4 δάχτυλα στο ίδιο ύψος με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και επαναλάβετε 5 φορές και με τα δύο πέλματα.

Πιέσεις δάκτυλου

Ενώ είστε στην ίδια θέση, ακουμπήστε κάτω το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, ενώ τα υπόλοιπα είναι ακόμα επάνω. Πιέσετε το μεγάλο δάχτυλο προς τα κάτω και επαναλάβετε 5 φορές με κάθε πέλμα.

Δάκτυλα χεριών και ποδιών

Σε καθιστή θέση, με τα πόδια μπροστά και τα δάχτυλά τους προς τα πάνω, σκύψτε προς τα εμπρός και με τα δάχτυλα των χεριών σας προσπαθήστε να βάλετε τα δάχτυλα των ποδιών κάτω στο πάτωμα.

Μπάλα του τένις

Πατήστε με το ένα πόδι πάνω σε μια μπάλα του τένις και κυλήστε το πέλμα σας μπρος πίσω, ενώ πιέζετε λίγο. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Βάρος μπροστά

Σε όρθια θέση, με τα πέλματα να πατάν καλά στο έδαφος, ρίξτε το σωματικό σας βάρος προς τα εμπρός. Γυρίστε σε όρθια θέση και επαναλάβετε 10 φορές.

Τέντωμα αστράγαλου

Πατήστε επάνω σε μια ελαστική μπάλα γυμναστικής και πιέστε τα δάχτυλα των ποδιών σας πάνω της. Στη συνέχεια, τεντώστε τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 15 φορές. Έτσι, θα ξεκουράσετε τους αστραγάλους σας.

Πρόσθετες Συμβουλές:

Οι παρακάτω συμβουλές είναι πραγματικά χρήσιμες, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία, η ισορροπία και η δύναμη των ποδιών σας.

  • Φορέστε κατάλληλα παπούτσια. Τα παπούτσια σας πρέπει να είναι κατάλληλα για το πλάτος του ποδιού σας και θα πρέπει να επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει. Επιπλέον, τα παπούτσια σας θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη υποστήριξη της καμάρας.
  • Ενυδατώστε τα πέλματά σας με άλατα. Τα άλατα είναι η καλύτερη λύση για την αποτοξίνωση των ποδιών σας και επίσης ενισχύουν την πρόσληψη μαγνησίου.
  • Δοκιμάστε γιόγκα. Η γιόγκα είναι εξαιρετική για την ευεξία του σώματος. Θα μάθετε να πατάτε σταθερά στα πόδια σας και θα αποκαταστήσετε την ισορροπία του σώματος.
  • Περπατήστε ξυπόλητοι. Αυτή η συνήθεια παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι θαυματουργή για τα πόδια. Τα πόδια έχουν σχεδιαστεί να είναι ευέλικτα και να πατάνε πάνω σε ανώμαλες επιφάνειες.
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Εάν πάσχετε από αφόρητους και συνεχείς πόνους στα πόδια σας, πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε κάποιο ορθοπεδικό προϊόν που να μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση των ποδιών σας.

Ειδικά αν είστε διαβητικός, θα πρέπει να παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα στα πέλματα και στα πόδια σας, αφού η υγεία τους είναι απαραίτητη για την ευημερία σας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr