ΠΕΡΙΕΡΓΑ: Μεγάλη Προσοχή! Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από το κουτάκι ενός αναψυκτικού!

img

Ίσως έχετε ακούσει για τρελές ιστορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, για μια οικογένεια που πέθανε από λεπτοσπείρωση, επειδή συνήθιζαν να πίνουν απευθείας από το κουτάκι. Αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε όλα όσα γνωρίζουμε για τους πραγματικούς κινδύνους αυτής της συνήθειας, για να μη συγχυστείτε από αυτές τις ιστορίες.

Η πόση αναψυκτικού απευθείας από το κουτάκι είναι κάτι σύνηθες, ειδικά όταν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι. Μόνο οι πιο ευσυνείδητοι και προληπτικοί  καθαρίζουν με χαρτομάντηλο ή μωρομάντηλο το κουτάκι, πριν το ανοίξουν. Αλλά αυτό είναι αρκετό; Ας το ανακαλύψουμε.

viraltopnews.gr

Όλα τα κουτάκια φεύγουν από το εργοστάσιο σε πλαστικές συσκευασίες που τα προστατεύουν από βρωμιά και σκόνη, και με αυτόν τον τρόπο καταλήγουν στα σούπερ μάρκετ.

Τα κουτάκια μπορεί να περάσουν αρκετές μέρες στα ράφια των σούπερ μάρκετ, συγκεντρώνοντας σκόνη, γι” αυτό το καθάρισμά τους είναι μια καλή ιδέα. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν αδύνατον αυτά τα κουτάκια να γίνουν τόσο βρώμικα και να χρειαστεί να τα πλύνουμε με απορρυπαντικό.

viraltopnews.gr

Σε κάθε περίπτωση, πριν ανοίξετε ένα κουτάκι, σκεφτείτε τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Καθαρίστε το κουτάκι, επειδή δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι φυλάχτηκε με τον σωστό τρόπο.
  • Αν χρησιμοποιείτε ένα χαρτομάντηλο, θυμηθείτε ότι απομακρύνει τη σκόνη, αλλά δεν απολυμαίνει.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κουτάκι είναι σε καλή κατάσταση: δεν πρέπει να είναι σκουριασμένο, φουσκωμένο ή να έχει ρωγμές.
  • Αν το κουτάκι είναι φουσκωμένο, μπορεί να είναι ένδειξη μόλυνσης εξαιτίας κακής απολύμανσης. Τα κουτάκια επίσης φουσκώνουν, αν υπάρχουν μικρές ρωγμές ή τρύπες πάνω τους.
  • Αν το κουτάκι είναι κατεστραμμένο, η εσωτερική επίστρωση που αποτρέπει το μέταλλο από απευθείας επαφή με το υγρό μπορεί να έχει αλλοιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, μέταλλο οξειδώνεται, και αυτή η οξείδωση αναμειγνύεται με το υγρό. Είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε κατεστραμμένα κουτάκια.

Συμπερασματικά, σας προτείνουμε μια απλή συμβουλή: δε χρειάζεται να πιστεύετε όλες αυτές τις viral ιστορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Αλλά έχετε υπόψη, ότι μιας και δεν ξέρετε τον τρόπο και που φυλασσόταν το κουτάκι που αγοράσατε, είναι καλύτερα να το καθαρίσετε πριν πιείτε από αυτό, όπως και οποιοδήποτε μπουκάλι ή δοχείο που έρχεται σε επαφή με το στόμα σας.