ΧΡΗΣΙΜΑ: Λεπτομέρειες αντικειμένων που σίγουρα δε γνωρίζετε γιατί υπάρχουν

img

Αποτελούν όλα τους πλέον συνηθισμένα, καθημερινά αντικείμενα, τα οποία και χρησιμοποιούμε συνεχώς. Ωστόσο φαίνεται πως έχουν κάποιες “κρυφές” χρήσεις ή καλύτερα ορθές χρήσεις, που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε.

1. Γιατί το καπάκι του στυλό έχει τρύπα;

viraltopnews.gr

Πολύς κόσμος πιστεύει πως η τρύπα στο καπάκι των στυλό υπάρχει για να βοηθά να μην στεγνώνει το μελάνι ή για να αποφευχθεί κάποια διαρροή λόγω πίεσης. Ωστόσο ο πραγματικός λόγος μπορεί να σώσει τη ζωή των παιδιών σου

2. Πού χρησιμεύουν οι μικρές τρύπες στα παράθυρα των αεροπλάνων;

viraltopnews.gr

Εδώ οι λόγοι είναι δύο. Αφενός για να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα. Όταν το αεροπλάνο παίρνει ύψος, υπάρχει μεγάλη διαφορά πίεσης στο εσωτερικό και το εξωτερικό του αεροσκάφους. Η τρύπα χρησιμεύει για να ρυθμίζει μερικώς αυτή τη διαφορά ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στο εξωτερικό παράθυρο. Ο άλλος λόγος είναι για να μην θολώνει το τζάμι.

3. Γιατί τα ρούχα έχουν ένα επιπλέον κομμάτι ύφασμα;

viraltopnews.gr

Αν και πολλοί νομίζουν πως χρησιμεύει ως μπάλωμα, ο λόγος είναι άλλος. Ο κατασκευαστής προσθέτει ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ως δείγμα ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε πάνω σε αυτό πως αντιδρά το ρούχο στα διάφορα απορρυπαντικά.

4. Γιατί το μέτρο έχει τρύπα και “δοντάκια” στην άκρη;

viraltopnews.gr

Η μικρή εγκοπή υπάρχει για να στερεώνεται το μέτρο πάνω σε βίδες ή καρφιά και να παραμένει σταθερό στη μία άκρη του άκρη ώστε να διευκολύνονται οι μετρήσεις. Όσο για την πριονωτή άκρη, εξυπηρετεί στο να μαρκάρουμε το σημείο που θέλουμε, όταν δεν είναι εφικτό να το κάνουμε με άλλον τρόπο.

5. Για ποιο λόγο υπάρχει τρύπα στη κουτάλα των ζυμαρικών;

viraltopnews.gr

Αν και πρωταρχικός στόχος είναι να στραγγίζει τα μακαρόνια αφήνοντας έξω το νερό, σε πολλά κουτάλια η τρύπα αναλογεί ακριβώς σε μια ατομική μερίδα ζυμαρικών

6. Γιατί στο πληκτρολόγιο τα κουμπιά F και J έχουν προεξοχές;

viraltopnews.gr

Ο λόγος για τον οποίο μόνο αυτά τα πλήκτρα έχουν κορυφογραμμές είναι για να βοηθήσουν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους στη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης και να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.

7. Γιατί υπάρχει εσοχή στον πάτο των μπουκαλιών του κρασιού και της σαμπάνιας;

viraltopnews.gr

Χρησιμεύει στο να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα, όταν τα μπουκάλια περνάνε από την διαδικασία του πωματισμού, κι όχι για να το κρατά καλύτερα ο σερβιτόρος όπως πολλοί νομίζουν. Οι πλευρές και οι πάτοι των μπουκαλιών είναι σημεία αδύναμα, οπότε η εσοχή βοηθά να κατανέμεται ίσα η πίεση εντός της φιάλης. Γι’ αυτό το λόγο και στα μπουκάλια της σαμπάνιας είναι ακόμη πιο βαθιά, καθώς υφίστανται ακόμη περισσότερη πίεση εξαιτίας του ανθρακικού.

8. Ποιος ο ρόλος του βέλους δίπλα στην ένδειξη του μετρητή βενζίνης στο αυτοκίνητο;

viraltopnews.gr

Δείχνει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το ντεπόζιτο βενζίνης.

9. Γιατί τα παπούτσια All Star έχουν δύο μικρές τρύπες στο πλάι;

viraltopnews.gr

Ο κύριος λόγος είναι και ο πιο προφανής- για εξαερισμό. Ωστόσο, υπάρχει και μία ακόμη θεωρία που λέει πως επειδή τα Converse All Stars σχεδιάστηκαν αρχικά ως παπούτσια του μπάσκετ, τα κορδόνια μπορούσαν να περαστούν μέσα από τις επιπλέον τρύπες για μια πιο άνετη και σταθερή εφαρμογή.

10. Τι είναι αυτή η κουκκίδα δίπλα στην κάμερα του iPhone;

viraltopnews.gr

Είναι μικρόφωνο για όταν χρησιμοποιείται η πίσω κάμερα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr