ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 13 Έξυπνα Μυστικά & Κόλπα για να Καθαρίσετε Αποτελεσματικά ακόμη και τα ΠΙΟ δύσκολα σημεία του Σπιτιού σας.

img

Σας προτείνουμε τις καλύτερες προτάσεις για να καθαρίσετε τις πιο επίμονες περιοχές στο σπίτι σας! Ρίξτε μια ματιά:  

1. Μπανιέρα

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τη μπανιέρα σας, δοκιμάστε αυτό το κόλπο: κόψτε ένα μισό γκρέιπφρουτ και ρίξτε από πάνω χοντρό αλάτι. Τρίψτε με αυτό όλη τη επιφάνεια της μπανιέρας και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξεπλύντε στη συνέχεια καλά. Η Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ θα αφήσει μια υπέροχη μυρωδιά.

viraltopnews.gr

2. Λεκέδες από άλατα γύρω από νιπτήρες. 

Μια δοκιμασμένη λύση είναι το λευκό ξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

viraltopnews.gr

3. Καθάρισμα του ανεμιστήρα οροφής.

Απαλλαγείτε εύκολα από τη σκόνη, τυλίγοντας κάθε πτερύγιο του ανεμιστήρα με μια μαξιλαροθήκη, και τραβήξτε προσεκτικά τη σκόνη.

viraltopnews.gr

4. Δακτύλιοι από νερό σε έπιπλα.

Για να αφαιρέσετε δακτύλιους από νερό σε έπιπλα, αναμείξτε ελαιόλαδο και επιτραπέζιο αλάτι, μέχρι να έχετε μια πηχτή πάστα. Καλύψτε τους δακτύλιους με την πάστα, αφήστε τη δράσει για περίπου 30 λεπτά, και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανάκι. Οι δακτύλιοι θα εξαφανιστούν!

viraltopnews.gr

5. Δαχτυλιές στους τοίχους

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από λαδωμένες δαχτυλιές από τους τοίχους, καλύψτε τη περιοχή με κιμωλία, περιμένετε για μερικά λεπτά, και σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα.

viraltopnews.gr

6. Πλυντήριο ρούχων που μυρίζει.

Αν το πλυντήριο αναδύει άσχημη μυρωδιά, τότε βάλτε μια πλύση με άδειο κάδο σε ζεστό νερό και χλωρίνη. Αν το κάνετε κάθε μερικές εβδομάδες, τότε δε θα έχετε πρόβλημα με μυρωδιές. Εναλλακτικά δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο, με ξίδι και μαγειρική σόδα.

viraltopnews.gr

7. Λεκέδες σε χαλί.

Με ξίδι και ηλεκτρικό σίδερο, μπορείτε να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από το χαλί σας. Ψεκάστε τον επίμονο λεκέ με ένα μείγμα ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερό, και βάλτε ένα υγρό πανάκι πάνω από τον λεκέ. Σιδερώστε το πανάκι για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βεβαιωθείτε ότι είναι σε λειτουργία ατμού. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία, αναλόγως πόσο επίμονος είναι ο λεκές.

viraltopnews.gr

8. Καναπές με μικροΐνες

Αν έχετε σουέντ καναπέ με μικροΐνες, τότε θα ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τον κρατάτε καθαρό. Απλά ψεκάστε με απεσταγμένο νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό πανάκι. Δείτε οδηγίες εδώ.

viraltopnews.gr

9. Βρωμιά στα πλακάκια.

Αφαιρέστε τη βρωμιά από πλακάκια, φτιάχνοντας ένα μείγμα με μαγειρική σόδα, οξυζενέ και υγρό πιάτων. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

viraltopnews.gr

10. Περσίδες

Καθαρίστε εύκολα τις περσίδες με λαβίδες κουζίνας, πανάκι και λαστιχάκια, και θα έχετε ένα ιδανικό εργαλείο για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

viraltopnews.gr

11. Λίγδα και σκόνη από κουζίνα.

Απαλλαγείτε από τη λίγδα και τη σκόνη που κολλάει στη κουζίνα, τρίβωντας με λίγο φυτικό λάδι. Σε ένα χαρτί κουζίνας ρίξτε μερικές σταγόνες φυτικό λάδι. Σκουπίστε τη βρώμικη επιφάνεια και δείτε τη βρωμιά να εξαφανίζεται. Τώρα απλά περάστε από πάνω με ένα καθαρό νωπό πανάκι. Τόσο εύκολα!

viraltopnews.gr

Οι λεκέδες από λάδι είναι δύσκολο να εξαφανιστούν. Δείτε αυτό το σύντομο βίντεο για να δείτε πως να τους καθαρίσετε:

12. Ανάμεσα στο τζάμι του φούρνου.

Και όμως υπάρχει τρόπος να καθαρίσετε αυτό το δύσκολο σημείο με μια συρμάτινη κρεμάστρα. 

here I thought there was no way to clean in there! A quick Pinterest search showed me this easy way!

viraltopnews.gr

13. Μη ξεχνάτε και το εσωτερικό του φούρνου.

Μη ξεχάσετε να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου, αναμειγνύωντας μαγειρική σόδα και νερό. Φτιάξτε μια πάστα με μισή κούπα μαγειρική σόδα και λίγο νερό μέχρι να γίνει μια παχύρευστη πάστα. Απλώστε τη με ένα πανάκι, αφήστε να δράσει, και η βρωμιά θα φύγει εύκολα χωρίς κόπο.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr