ΧΡΗΣΙΜΑ: 9 Καθημερινές Συνήθειες που όλοι έχουμε αλλά είναι ΛΑΘΟΣ. Δείτε πως είναι το ΣΩΣΤΟ!

img

Η ρουτίνα μας συνήθως είναι βαρετή, σωστά; Εκτελούμε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις καθημερινά που σχεδόν ποτέ δεν αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να τις κάνουμε. Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή σε πράγματα που μπορούν να κάνουν μικρές, αλλά θετικές αλλαγές στη ζωή μας. 

1. Η χρήση υπερβολικού αφρόλουτρου στο μπάνιο ή το ντους.

viraltopnews.gr

Το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό όσο μεγαλώνουμε, και τα καθαριστικά προϊόντα καθώς είναι στυπτικά, επιδεινώνουν το πρόβλημα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ελάχιστη ποσότητα σαπουνιού και μόνο σε περιοχές, όπως πτυχώσεις. Τα νερό με αφρό που τρέχει στο σώμα σας ενώ κάνετε ντους είναι αρκετό για να είστε καθαροί.

2. Εργασία χωρίς να σχεδιάζετε διαλείμματα για ξεκούραση. 

viraltopnews.gr

Όλοι μας έχουμε τις πιο παραγωγικές στιγμές στην εργασία. Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθούμε, να είμαστε σε εγρήγορση και να έχουμε έμπνευση, και κατά συνέπεια να πετύχουμε σπουδαία αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσπαθούμε να βρούμε τις παραγωγικές ώρες, και δεν τις αξιοποιούμε.

Αν νιώθετε σε εγρήγορση και έχετε αυτοσυγκέντρωση από τις 11 μέχρι τη 1, τότε μη κάνετε διάλειμμα στις 12. Σχεδιάστε τα διαλείμματά σας, έτσι ώστε να μη μειώσουν τη παραγωγικότητα.

3. Να απαντάτε στα μηνύματα του εργοδότη σας. 

viraltopnews.gr

Είναι σημαντικό να θέσετε κάποια όρια ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. Οι ψυχολόγοι λένε ότι δεν πρέπει ποτέ να συζητάμε προβλήματα της δουλειάς ή να στέλνουμε επαγγελματικά μηνύματα, σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, επειδή τα θεωρούμε ως κάτι προσωπικό.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το WhatsApp με τους εργοδότες σας, μπορούν να δουν αν έχετε λάβει και αν έχετε διαβάσει τα μηνύματα, αλλά επιλέξατε να το αγνοήσετε.

4. Προσθέτετε λάδι σε ζυμαρικά που βράζουν.

viraltopnews.gr

Προσθέτοντας λάδι στο νερό που βράζει με τα ζυμαρικά, θα αποτρέψει την σάλτσα να κολλήσει στα ζυμαρικά. Για να μαγειρέψετε τα τέλεια ζυμαρικά και για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, απλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την τέλεια ποσότητα νερού: 1 λίτρο ανά 100 γραμμάρια ξηρών ζυμαρικών και 1,5 λίτρο για 100 γραμμάρια φρέσκων ζυμαρικών.

5. Στεγνώνετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες. 

viraltopnews.gr

Έχετε αναρωτηθεί πόσο χαρτί χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε τα χέρια μας σε δημόσιες τουαλέτες; Εκατομμύρια κιλά. Υπάρχει κάτι απλό που μπορούμε να κάνουμε, αν νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας: απλά κουνήστε δυνατά τα χέρια σας πριν τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτες.

6. Παίρνοντας αναπνοές με το θώρακα.

viraltopnews.gr

Επικεντρωθείτε στην αναπνοή χρησιμοποιώντας το διάφραγμα, και όχι με το θώρακα. Η σωστή οξυγόνωση έχει θετικές επιδράσεις στο νευρικό σύστημα, βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο, βελτιώνει τη συνολική υγεία και μειώνει το άγχος.

Αν μάθετε να αναπνέετε σωστά, θα σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε και τα συναισθήματά σας.

7. Το βούρτσισμα των δοντιών με οριζόντιες κινήσεις. 

viraltopnews.gr

Το βούρτσιμα των δοντιών με οριζόντιες κινήσεις και η παράλειψη του οδοντικού νήματος είναι πιθανόν τα πιο κοινά και πιο σοβαρά λάθη. Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών περιλαμβάνει σύντομες κάθετες κινήσεις, πάντα ξεκινώντας από τα ούλα και προς τις άκρες των δοντιών.

Και κάτι επιπλέον: το καλό βούρτσιμα διαρκεί 2-3 λεπτά, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία αγνοεί αυτό τον απλό κανόνα.

8. Γυμναστική χωρίς προθέρμανση

viraltopnews.gr

Θυμηθείτε: η έντονη γυμναστική και η παράλειψη προθέρμανσης και σύντομων διαλειμμάτων μπορεί να είναι επιβλαβή για το σώμα σας.

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε ασκήσεις προθέρμανσης και ευλυγισίας στη πρόγραμμα γυμναστικής και σταδιακά να αυξάνετε την ένταση. Και αν θέλετε να αποφύγετε τραυματισμούς, μη ξεχνάτε να κάνετε ασκήσεις με διατάσεις στο τέλος.

9. Αφήνετε ανοιχτό σακουλάκι με πατατάκια.

Αυτή η έξυπνη μέθοδος, εμπνευσμένη από τα οριγκάμι, κλείνει τα σακουλάκια με μισοφαγωμένα πατάκια, χωρίς πιαστράκια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr