ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Μήπως κι εσείς Βγάζετε μικρά Κόκκινα Στίγματα στο Δέρμα σας; Δείτε ΤΙ τα προκαλεί και ΠΩΣ να τα Εξαφανίσετε!

img

Αν εντοπίσετε ξαφνικά μια παράξενη κόκκινη κουκκίδα πάνω στο δέρμα σας, μην ανησυχήσετε αμέσως. Ανακαλύψαμε από πού προέρχονται και πώς να αποτρέψετε τη περαιτέρω εξάπλωση τους.

Αιτίες εμφάνισης αγγειώματος

viraltopnews.gr

To αγγείωμα είναι ένας μικρός καλοήθης όγκος που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Υπάρχουν 2 βασικές αιτίες της εμφάνισής του.

1. Η ηλικία. Πολλοί εμφανίζουν κάποιο αγγείωμα περίπου στην ηλικία των 30 και άνω. Συνήθως, σε αυτή την περίπτωση μοιάζει με μια μικρή ελιά σε κερασί χρώμα, και μπορεί να εμφανιστεί κυρίως στον κορμό, τα χέρια και τους ώμους. Τέτοια αγγειώματα προκαλούνται από αλλαγές του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων.

2. Κάποια λοίμωξη στον οργανισμό ή μη υγιεινός τρόπος ζωής. Αν το αγγείωμα μοιάζει με ένα κόκκο που έχει αγγειακή διακλάδωση, μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα στο ήπαρ, αγγειακές διαταραχές ή ορμονική ανεπάρκεια.

Πως να το αντιμετωπίσω;

Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι το αγγείωμα ξαφνικά άλλαξε μέγεθος, σχήμα ή άρχισε να αιμορραγεί, συμβουλευτείτε αμέσως το δερματολόγο σας. Σε άλλες περιπτώσεις, το αγγείωμα συνήθως δεν αποτελεί λόγο πανικού, αλλά την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το δερματολόγο σας να το αναφέρετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνισή τους στο μέλλον είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή.

Πίνετε χυμούς και άφθονο νερό, τρώτε φρέσκα λαχανικά, μην ξεχνάτε τα ωφέλιμα λιπαρά, όπως το αβοκάντο και το ελαιόλαδο. Έτσι θα συντηρήσετε για περισσότερα χρόνια ένα καθαρό και νεανικό δέρμα και ένα υγιές σώμα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr