ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 13 Έξυπνα Κόλπα που Χρησιμοποιούσαν οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας. Ειδικά το #5 θα σας Φανεί εξαιρετικά Χρήσιμο!

img

Εννιά στις δέκα ιστορίες που μας λένε οι παππούδες μας ξεκινάνε με τα λόγια “Στις μέρες μου…” και ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσει όλο αυτό. Μπορεί να είναι μια συμβουλή, όπως το να δίνεις τσίπουρο στα παιδιά όταν πονάει το δόντι (κακό) – ή κάτι πανέξυπνο, όπως ένα κόλπο που θα σας γλιτώσει χρόνο και χρήματα!

Η γιαγιά σας δεν είχε τις ανέσεις που έχουμε σήμερα, γι’αυτό χρησιμοποιούσε ό,τι είχε στην διάθεση της. Και αυτό της εξοικονόμησε χρήματα με ένα σωρό ενδιαφέροντες τρόπους.

1. Αντί για χαρτί κουζίνας ή φανταχτερές πετσέτες, χρησιμοποιήστε παλιά πανιά.

viraltopnews.gr

2. Το ψωμί κόβεται πιο εύκολα αν θερμάνετε το μαχαίρι.

viraltopnews.gr

3. Θέλετε τα φυτά σας να ποτίζονται όταν λείπετε διακοπές; Αν σας έχει τύχει ποτέ να πιάσει βροχή ενώ φοράτε μάλλινο, ξέρετε πόσο απορροφητικό είναι. Οι παππούδες μας το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Πήραν λίγο μαλλί και έβαλαν την μία άκρη σε έναν κουβά με νερό και την άλλη την έθαψαν στο χώμα. Το μαλλί μετέφερε το νερό από τον κουβά στην γλάστρα και τα φυτά ποτίζονταν.

viraltopnews.gr

4. Προσθέστε λίγο αλάτι στον φτηνό καφέ για να γλιτώσετε από την πικρίλα του.

viraltopnews.gr

5. Αν κάποιο ρούχο σας έχει λεκέδες από μελάνι, μουλιάστε το όλο το βράδυ σε γάλα και ξεπλύντε. Αν ο λεκές είναι επίμονος, προσθέστε λευκό ξίδι.

viraltopnews.gr

6. Αν το πρόσωπο σας είναι πρησμένο, χρησιμοποιήστε παγάκια για να το ξεπρήξετε ή πλύνετε το με παγωμένο νερό.

viraltopnews.gr

7. Αν θέλετε λευκότερα δόντια, πλύντε τα με μαγειρική σόδα.

viraltopnews.gr

8. Η οδοντόκρεμα πάντως καθαρίζει τα διαμάντια.

viraltopnews.gr

9. Και είναι τέλεια για το γυάλισμα των ασημικών. Προτιμήστε οδοντόκρεμα με λευκή βάση.

viraltopnews.gr

10. Εξοικονομήστε χρήματα από τα σφουγγάρια, κόβοντας τα στη μέση.

viraltopnews.gr

11. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα αβγά φρέσκα για ως και 6 μήνες, βάλτε τα σε ένα αεροστεγές σκεύος με νερό και αλάτι σε σκοτεινό μέρος.

viraltopnews.gr

12. Αν έχετε ακίδα στο δέρμα σας, μπορείτε να την αφαιρέσετε με την βοήθεια του μπέικον. Βάλτε πάνω από το σημείο ένα κομμάτι μπέικον και στερεώστε το με ένα χανζαπλάστ μέχρι να βγει η ακίδα.

viraltopnews.gr

13. Αν έχετε πόνους αρθρίτιδας, βάλτε σε ένα μπολ τζιν και σταφίδες. Μετά από μερικές μέρες που θα έχει εξατμιστεί το τζιν, μπορείτε να φάτε τις σταφίδες και να ανακουφιστείτε από την αρθρίτιδα.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr