ΧΡΗΣΙΜΑ: 10 Κλασικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε στο Σπίτι μας και προκαλούν Ακαταστασία. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

img

Η ακαταστασία είναι ο εχθρός μας και όλοι την αναγνωρίζουμε όταν την βλέπουμε. Γι’αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με 10 πράγματα που προκαλούν ακαταστασία στο σπίτι και το εμποδίζουν από το να δείχνει ευχάριστο και τακτοποιημένο.

1. Ερασιτεχνικές προσπάθειες για να κρύψετε τα άσχημα σημεία

Μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα να κρύψετε τα ακατάστατα ράφια σας με μια κουρτίνα. Ωστόσο, δεν ισχύει. Επιπλέον, μια προσωρινή λύση δείχνει ερασιτεχνική και τσαπατσούλικη.

Η λύση: Είναι καλύτερο να ταχτοποιήσετε τα πράγματα σας σε ράφια και να βάλετε μια τάξη. Έτσι, δεν θα έρθετε σε δύσκολη θέση αν κάποιος κοιτάξει πίσω από την κουρτίνα περιμένοντας να δει ένα παράθυρο.

viraltopnews.gr

2. Βάζετε όλα τα καθαριστικά σε ένα σημείο

Από καιρό σε καιρό, μας φαίνεται λογικό να βολεύουμε όλα τα καθαριστικά σε ένα ντουλάπι. Είναι κοινή λογική. Ωστόσο, αν το σπίτι έχει πολλά δωμάτια και πάνω από έναν ορόφους, τότε δεν είναι και τόσο πρακτικό.

Η λύση: Έχετε τουλάχιστον ένα σφουγγάρι ή καθαριστικό υγρό στον μπάνιο ή την κουζίνα. Έτσι, θα μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες γρήγορα, αντί να το αναβάλλετε μέχρι να κάνετε γενική καθαριότητα.

viraltopnews.gr

3. Βολεύετε τα πράγματα σας σε πλαστικά κουτιά σε μέρη που φαίνονται

Τα διαφανή κουτιά είναι μια τέλεια λύση για να βολεύετε πράγματα, αλλά δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να τα βάζετε σε ράφια. Πρώτον, γιατί φαίνεται ό,τι έχουν μέσα. Δεύτερον, τα διαφορετικά χρώματα από τα αντικείμενα που περιέχονται μέσα σε αυτά τα κουτιά θα κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει γεμάτο ακαταστασία.

Η λύση: Τα διαφανή κουτιά πρέπει να μπαίνουν σε κλειστά ντουλάπια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε καλάθια ή κουτιά που δεν είναι διαφανή για τα ράφια σας. Όπως και να έχει, προσπαθήστε να βολεύετε τα πράγματα σας σε κλειστά ντουλάπια.

viraltopnews.gr

4. Βάζετε ράφια σε σημεία που δεν φτάνετε εύκολα

Τα ράφια δεν έχουν τίποτα κακό. Αλλά αν τα θέλετε για να βολεύετε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά τα έχετε βάλει κοντά στο ταβάνι, τότε μάλλον δεν θα τα χρησιμοποιήσετε και θα έχετε όλα τα μικροπράγματα σκορπισμένα γύρω σας.

Η λύση: Βάλτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε σημεία στα οποία έχετε εύκολη πρόσβαση.

viraltopnews.gr

5. Πολλά γατζάκια και κρεμάστρες

Τα γατζάκια είναι μια πρακτική λύση για να κρεμάμε αντικείμενα και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν ένα ντουλάπι, ενώ πιάνουν και λιγότερο χώρο. Ίσως γι’αυτό το λόγο πολλά αντικείμενα που πρέπει να βρίσκονται σε ντουλάπια είναι κρεμασμένα στον τοίχο.

Η λύση: Δεν αξίζει να βάζετε επιπλέον γατζάκια αν γίνεται να τα αποφύγετε. Να θυμάστε ότι μπορούν να γίνουν εύκολα πηγή ακαταστασίας. Κάντε τον εαυτό σας να βολέψει τα πράγματα εκεί όπου πρέπει να βρίσκονται: στα ντουλάπια.

viraltopnews.gr

6. Βολεύετε τα εποχιακά σε αδιαφανή κουτιά

Όπως σωστά μαντέψατε, το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται τι περιέχει ένα αδιαφανές κουτί ή σακούλα. Έτσι, όταν ψάχνετε ένα πράγμα, αναγκάζεστε να ανακατέψετε ένα σωρό ακόμα.

Η λύση: Βολέψτε τα εποχιακά σε διαφανή κουτιά ή σακούλες.

viraltopnews.gr

7. Αγνοείτε την άποψη της οικογένειας σας

Σας έχει τύχει να νομίζετε ότι έχετε βάλει τα πράγματα τέλεια σε τάξη, αλλά την άλλη μέρα να τα βρίσκετε ανακατεμένα, επειδή ο άντρας σας έψαχνε μια γραβάτα; Μάλλον επειδή δεν του εξηγήσατε το νέο σας σύστημα. Μπορεί να είναι αυτονόητο για εσάς, αλλά και όχι για την υπόλοιπη οικογένεια.

Η λύση: Καλό είναι να θυμάστε να ενημερώνετε την οικογένεια σας για τις καινούριες σας ιδέες σχετικά με το βόλεμα και να ακούτε την άποψη της, ειδικά αν πρόκειται για κάτι που όλοι χρησιμοποιούν.

viraltopnews.gr

8. Αντικαθιστάτε την ακαταστασία με την καθαριότητα

Η καθαριότητα και η τάξη στο σπίτι πάνε χέρι χέρι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ένα ακολουθεί το άλλο, εκτός και αν το κάνετε εσείς. Αν καθαρίζετε το πάτωμα, αλλά αφήνετε αντικείμενα σκορπισμένα γύρω, τότε το σπίτι σας μπορεί να είναι καθαρό, αλλά θα δείχνει ακατάστατο.

Η λύση: Μην ξεχνάτε να βάζετε τα αντικείμενα που καθαρίσατε στα σωστά σημεία. Έτσι, το σπίτι σας θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο.

viraltopnews.gr

9. Έχετε πολλά αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στιλιστικά ή χρωματικά

Πολλοί αγοράζουμε για το σπίτι πράγματα που μας αρέσουν χωρίς να το σκεφτόμαστε και πολύ, αλλά μετά ανακαλύπτουμε ότι δεν ταιριάζουν καθόλου.

Η λύση: Διαλέξτε μερικά αντικείμενα που ταιριάζουν και τοποθετήστε τα μαζί σε μέρος που να φαίνονται. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα αντικείμενα θα μείνουν κρυμμένα για πάντα. Αντιθέτως, μπορείτε να τα εναλλάσσετε όποτε θέλετε για να ανανεώνετε την όψη του σπιτιού σας.

viraltopnews.gr

10. Χρησιμοποιείτε μόνο μια πηγή φωτισμού

Ακόμα και το πιο τακτοποιημένο σπίτι δεν θα δείχνει χουχουλιάρικό με μία μόνο λάμπα κρεμασμένη από το ταβάνι.

Η λύση: Προσθέστε ένα πορτατίφ, μια λάμπα για τον τοίχο ή μερικά φωτάκια. Έτσι, θα ζεστάνει η ατμόσφαιρα του σπιτιού και θα μπορείτε να ελέγχετε πόσο φως χρειάζεστε κατά την διάρκεια της μέρας.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr