ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Το έχουμε ΟΛΟΙ στο Ψυγείο μας αλλά δεν είχαμε Ιδέα για τις Μαγικές του Ιδιότητες. Θα λύσει τα Χέρια ΚΑΘΕ νοικοκυράς!

img

Όλοι το έχουμε περάσει: βάζετε ένα στυλό στην τσάντα σας, το καπάκι βγαίνει και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι όλα είναι καλυμμένα με μελάνι.

Ή ίσως εσείς οι μικρότεροι αποφασίσατε να γίνετε δημιουργικοί και να μετατρέψετε το αγαπημένο σας T-shirt σε καμβά. Δεν έχει σημασία πώς συμβαίνει, οι λεκέδες μελανιού δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό. Υπάρχει πραγματικά ένα πολύ καλό κόλπο για την αφαίρεση τους και το μόνο που χρειάζεστε είναι κάτι που πιθανώς έχετε ήδη στο ψυγείο σας.

Εδώ είναι ο λεκές σε ένα βαμβακερό πανί.

viraltopnews.gr

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του τυπικού προβλήματος είναι…το γάλα!

Απλά ρίξτε λίγο σε ένα μπολ.

viraltopnews.gr

Βουτήξτε το χρωματισμένο μέρος του υφάσματος στο γάλα και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 20 λεπτά (περισσότερο για τους μεγάλους λεκέδες).

viraltopnews.gr

Τώρα πάρτε μια παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα και τρίψτε την λεκιασμένη περιοχή. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι ο λεκές έχει εμφανώς ξεθωριάσει.

viraltopnews.gr

Το τελικό βήμα είναι να ξεπλύνετε το γάλα πολύ καλά με νερό. Αυτό είναι!

viraltopnews.gr

Εάν εξακολουθεί να υπάρχει λίγο μελάνι, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και θα απαλλαγείτε από αυτό. Το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσετε το λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ το μελάνι είναι ακόμη νωπό. Αν έχετε δράσει γρήγορα, ο λεκές θα εξαφανιστεί αμέσως!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr