ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Δείτε ΠΩΣ θα επαναφέρετε τις Κουρτίνες σας στο Φυσικό τους Χρώμα και θα τις Κάνετε να Φαίνονται σαν Καινούριες!

img

Πολλοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το πρόβλημα του πλυσίματος των κουρτινών. Πως να πλύνετε τις κουρτίνες και το τούλι ώστε να μη καταστρέψετε το ευαίσθητο ύφασμα, αλλά και να επαναφέρετε το αρχικό τους λευκό χρώμα;

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο των ευαίσθητων κουρτινών, για να τις κρατάτε πάντα σε άριστη κατάσταση.

Αρχικά, μουλιάστε το τούλι σε ζεστό αλατόνερο

viraltopnews.gr

Πρώτα απ” όλα ξεκρεμάστε τις κουρτίνες και τινάξτε τις για να φύγει η περιττή σκόνη. Στη συνέχεια, μουλιάξτε τις σε ζεστό νερό (30-35 ° C) και προσθέστε μισό κιλό αλάτι. Αφήστε τις για 1,5-2 ώρες και στη συνέχεια ξεβγάλτε τις σε ζεστό νερό.

Για το κυρίως πλύσιμο, επιλέξτε σκόνη ή υγρό πλυσίματος που δεν δημιουργεί έντονο αφρό

viraltopnews.gr

Βάλτε το τούλι σε μια μεγάλη λεκάνη με ζεστό νερό. Για να πλύνετε αποτελεσματικά τις κουρτίνες που έχουν κιτρινίσει, προσθέστε μηλόξιδο σε αναλογία 1 κουταλιά σε ένα λίτρο νερό. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υγρό πλυσίματος για ευαίσθητα υφάσματα. Αν δεν έχετε εύκαιρο, τότε χρησιμοποιήστε σκόνη πλυντηρίου. Η σκόνη για πλύσιμο στο χέρι δημιουργεί έντονο αφρό, που είναι δύσκολο να το ξεβγάλετε από τις κουρτίνες και η σκόνη πλυντηρίου δημιουργεί ελάχιστο αφρό.

Για να κάνετε λευκές τις κουρτίνες προσθέστε μερικές σταγόνες μπλε του μεθυλενίου

viraltopnews.gr

Μόλις πλύνετε το τούλι, αλλάξτε το νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες μπλε του μεθυλενίου. Βάλτε μέσα τις κουρτίνες και πλύντε τις ξανά. Είναι σχεδόν έτοιμες! Μένει να ξεπλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό και να τις κρεμάσετε. Μπορείτε να κρεμάσετε τις κουρτίνες από τον σιδηρόδρομο, θα στεγνώσουν φυσικά και δε θα χρειαστούν σιδέρωμα.

Σε επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

viraltopnews.gr

Αν οι κουρτίνες σας είναι λευκές και τις πλένετε στο πλυντήριο, προσθέστε στη θήκη του απορρυπαντικού μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Θα τις κάνετε να λάμπουν ακόμα περισσότερο. Πάντα να σιδερώνετε τις κουρτίνες από την ανάποδη μεριά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr