ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Κόβει Χοντρές Κλωστές σε λωρίδες και τις βάζει πάνω στο Τραπέζι. Μόλις δείτε το Αποτέλεσμα, θα Τρέξετε να το Δοκιμάσετε!

img

Το πλέξιμο έχει αρχίσει να επιστρέφει. Αλλά για κάποιους είναι πολύ περίπλοκο. Ωστόσο, υπάρχει μια τέλεια εναλλακτική που μπορείτε να την μάθετε πανεύκολα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κασκόλ χωρίς πλέξιμο, απλά υφαίνοντας – και ο κόσμος θα το λατρέψει.

Θα χρειαστείτε:

-2 κουβάρια χοντρού νήματος
-ένα ορθογώνιο τραπέζι
-ψαλίδι

Οδηγίες:

Ξετυλίξτε το νήμα κατά πλάτος του τραπεζιού. Τραβήξτε την άκρη κάτω από το τραπέζι ξανά προς το μέρος σας και μετά τραβήξτε λίγο ακόμα νήμα για να δέσετε τις δύο άκρες μαζί. Κόψτε το νήμα σε αυτό το μήκος και μετρήστε άλλες 9 τέτοιες λωρίδες στο ίδιο μήκος. (Είναι καλύτερο να είναι πιο μακριές οι λωρίδες, παρά πιο κοντές.)

viraltopnews.gr

Έχετε, λοιπόν, 10 λωρίδες νήματος σε μέγεθος διπλάσιο από το πλάτος του τραπεζιού.

viraltopnews.gr

Απλώστε τις τώρα στο τραπέζι, έτσι ώστε οι άκρες να κρέμονται ως το πάτωμα από την μία πλευρά.

viraltopnews.gr

Τραβήξτε μία μία τις άκρες που κρέμονται ως το πάτωμα και δέστε τις με τις άλλες άκρες από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Προσέξτε να μην μπλεχτούν και να μην είναι πολύ χαλαρές

viraltopnews.gr

Τώρα φέρτε τις κοντά και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού.

viraltopnews.gr

Πώς θα υφάνετε το κασκόλ: διαλέξτε ένα σημείο για να ξεκινήσετε και τραβήξτε μερικά εκατοστά από το νήμα για να ξέρετε από που ξεκινήσατε. Πρώτα περάστε το χέρι σας μέσα-έξω από τις 10 λωρίδες, δηλαδή μία πάνω από την λωρίδα, μία κάτω από την λωρίδα. Τραβήξτε προσεκτικά τις λωρίδες προς τα πάνω και περάστε από μέσα το κουβάρι. Επαναλάβετε προς την άλλη κατεύθυνση και συνεχίστε!

viraltopnews.gr

Τραβήξτε το νήμα για να καθορίσετε πόσο σφιχτό θέλετε να είναι το κασκόλ σας και κάθε τόσο περάστε τα χέρια σας πάνω από το κασκόλ για να μείνει αρκετά πυκνό.

viraltopnews.gr

Μόλις έχετε καλύψτε τις λωρίδες πάνω στο τραπέζι, τραβήξτε το κομμάτι που έχετε υφάνει προς το μέρος σας, έτσι ώστε να έρθουν από πάνω οι λωρίδες που δεν έχουν υφανθεί. Μετά πιάστε ξανά δουλειά. Αν σας τελειώσει το πρώτο κουβάρι, δέστε στην άκρη του νήματος την αρχή του άλλου κουβαριού και συνεχίστε.

viraltopnews.gr

Μην υφάνετε τις λωρίδες μέχρι εκεί που ξεκινήσατε, για να αφήσετε χώρο για κρόσσια. Μετρήστε πόσο μήκος θέλετε να έχουν τα κρόσσια και σταματήστε στο ανάλογο σημείο.

viraltopnews.gr

Μετά κόψτε τις λωρίδες στη μέση περίπου από το σημείο που συναντιούνται οι άκρες τους, δέστε τις δύο δύο και κόψτε τις στο επιθυμητό μήκος.

viraltopnews.gr

Έτοιμο!

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr