ΖΩΑ: Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Βγείτε Ζωντανοί αν σας Επιτεθούν Άγρια Σκυλιά στο Δρόμο!

img


Καθημερινά πολλοί διατρέχουν κίνδυνο από μια επίθεση αδέσποτου σκύλου. Η συμπεριφορά πολλών ζώων είναι συχνά απρόβλεπτη και δεν λείπουν οι επιθέσεις σε ανθρώπους. 

Συγκεντρώσαμε συμβουλές εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σκύλων για πως μπορούμε να προστατευτούμε σε περίπτωση επίθεσης ενός σκύλου.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ηρεμία σας

Τα σκυλιά, όπως και κάποια άλλα ζώα αισθάνονται τον ανθρώπινο φόβο. Φυσικά, το να ηρεμήσει κάποιος όταν δίπλα του γαβγίζει ένα επιθετικό σκυλί, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για αρχή σταματήστε να χτυπάτε τα χέρια σας σα να χειροκροτάτε, να κουνάτε τα χέρια σας με έντονες κινήσεις και γενικά  είναι να σταματά να χειροκροτά, κουνώντας τα χέρια του και να προσπαθείτε να τρέξετε. Αυτές οι ενέργειες, δείχνουν ότι είστε αγχωμένοι και το σκυλί θα το εκλάβει ως άμεση ένδειξη επίθεσης.

Επιβραδύνετε το βήμα σας

Αν ο σκύλος βρίσκεται στο δρόμο σας ενώ τρέχετε, ελαττώστε αμέσως την ταχύτητά σας, αργά επιστρέψτε από την άλλη μεριά και συνεχίστε να περπατάτε αργά, και να κοιτάζετε με την περιφερική όραση σας.

Αν είναι δυνατόν παραμείνετε ακίνητοι, έχοντας τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος. Έτσι δε θα προσελκύσετε την προσοχή του ζώου.

Μη κοιτάζετε άμεσα στα μάτια του ζώου

Η άμεση οπτική επαφή με το σκυλί μπορεί να εντείνει την επιθετικότητά του. Από την πλευρά του το αντιλαμβάνεται ως απειλή για τη δική του ζωή, και είναι πιθανό να επιτεθεί πρώτο. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τον σκύλο με πλαϊνή όραση, και σύντομα θα καταλάβει ότι δεν αποτελείτε απειλή και θα σύντομα θα περάσει από δίπλα σας χωρίς να σας ενοχλήσει.

Αποσπάστε την προσοχή του ζώου

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να σας βοηθήσει οτιδήποτε κρατάτε στα χέρια. Δώστε το σκύλο σας ένα παπούτσι, ένα μπουκάλι ή ακόμα και το σακίδιο σας, οτιδήποτε μπορεί να δαγκώσει. Όση ώρα το ζώο θα είναι απασχολημένο, θα μπορέσετε να υποχωρήσετε ήρεμα και να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

Δώστε την εντολή: «Πίσω!»

Αν ο σκύλος εξακολουθεί να δείχνει επιθετικότητα, γυρίστε για να το αντιμετωπίσετε, ενώ συνεχίζετε να κοιτάζετε ελαφρώς στο πλάι, και δώστε της την εντολή να φύγει. Είναι σημαντικό να κάνετε τη φωνή σας να ακούγεται με αυτοπεποίθηση και προσταγή,  αλλά σε καμία περίπτωση να μην ακουστεί κραυγή ή τσίριγμα. Αποτελεσματικές είναι οι εντολές «Όχι!» και «Πίσω» με έντονο τόνο.  Το ζώο θα αισθανθεί ότι δεν έχει κυριαρχία, θα φοβηθεί και θα υποχωρήσει.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr